ŠTO MOŽEMO DANAS UČINITI KAO KLANJATELJICE

3154

Susret sestara mlađe životne dobi s članicama regionalne uprave Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb održan je 24. svibnja 2014. u Zagrebu, Miramarska cesta 100. Osim dijeljenja zajedništva i radosti, bio je to i formativni susret.

Izlaganje salezijanca don Damira Stojića na temu Vrijednost i izazov posvećenog života u današnjem svijetu,u dopodnevnim satima pratilo je26 nazočnih sestara među kojima su bile i sestre juniorke sa svojom odgojiteljicom sestrom Bernardom Krištić. U izlaganju je na poseban način istaknuta ljepota posvećenog života kao eshatološkog znaka u današnjem svijetu.

Poslijepodnevni rad bazirao se na razmišljanju u skupinama, a zatim u plenumu, o važnim segmentima života i djelovanja Klanjateljica u današnjem svijetu te traženju odgovora na pitanje koje korake trebamo učiniti da oživimo svoju duhovnost i apostolat zvanja.

Iz bogatstva razmišljanja, pitanja i odgovora, oblikovano je usmjerenje i poziv: kao Klanjateljice osjećamo se pozvanima danas živjeti autentično svoj posvećeni život u svojim zajednicama i u mjestima svoga poslanja, širiti i dijeliti ASC duhovnost, angažirati se u radu s mladima, biti solidarne s ugroženima, birati život njegujući stavove pomirenja, radosti i nade.

Zagreb, 25.5. 2014.
s. Vesna Abramović

Prethodni članakDuhovna obnova za srednjoškolce i mlade (studenti i radnici)
Sljedeći članakSESTRE KLANJATELJICE ZAHVALILE DUHOVNIKU DRAGI ZA 18 GODINA SLUŽENJA