SESTRE KLANJATELJICE ZAHVALILE DUHOVNIKU DRAGI ZA 18 GODINA SLUŽENJA

1784

Zajednica sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Sarajevu, u večernjim satima 2. lipnja 2014. priredila je večer zahvale svom duhovniku vlč. dr. Dragi Župariću, profesoru na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, koji punih 18 godina, od 1996. godine do danas, svakog dana tijekom tjedna dolazi slaviti Misu u sestarskoj kapelici na Koševskom brdu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Radnim danima vlč. Drago redovito slavi Misu u 6.30 sati kako bi sestra Marcijana, koja godinama radi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu „Koševo“, mogla stići na vrijeme na posao kao i sestre Jadranka i Emanuela koje su djelatnice u Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH odnosno u Biskupskoj konferenciji BiH.

Prigoda za večer zahvale bio je 50. rođendan vlč. Drage koji je također profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Sestre su sudjelovanjem i molitvom na Misnom slavlju u svojoj kapelici te prigodnim darom i svečarskom tortom zahvalile požrtvovnom misniku Dragi koji im je kao svećenik u svako doba rado na pomoći. Nedjeljom i svetkovinama sestre se na Euharistiji redovito pridruže župnoj zajednici u crkvi sv. Josipa na Marijinom Dvoru.

Samostan sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Sarajevu posvećen je Krvi Kristovoj, a osnovan je 1971. Sestra Slavka Matijanić, sada već pokojna, nekoliko je godina, kada se vratila iz zatvora gdje je provela 8 godina, živjela sama u Sarajevu. U početku sestre nisu imale svoju kuću nego su živjele u stanu u kojem je do tada živjela s. Slavka. Nakon puno godina sestre su uspjele kupiti jednu obiteljsku kuću na Koševskom brdu, a 1988. godine useljavaju u svoju kuću. Zajednica u Sarajevu pripada Regiji Zagreb u kojoj žive i djeluju 175 sestara Klanjateljica Krvi Kristove u 20 zajednica u Hrvatskoj i u 10 zajednica u Bosni i Hercegovini (45 sestara), te u Austriji, Njemačkoj i dalekoj Australiji. (kta)

Prethodni članakŠTO MOŽEMO DANAS UČINITI KAO KLANJATELJICE
Sljedeći članakDUHOVI – Nedjelja, 8. 6. 2014.