RADUJ SE DARU OTKUPLJENJA

1361

U samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Vinobreška 16, održane su duhovne vježbe od 14. do 16. ožujka 2014. na temu RADUJ SE DARU OTKUPLJENJA.

Sudionici duhovnih vježbi bili su ASC pridruženi i članovi Zajednica Krvi Kristove iz Karlovca, Bihaća, Kutine i Podsuseda, a voditeljice s. Mara Matijević, s. Matija Pavić i s. Marija Pujić.

Duhovne vježbe započele su prikazom snažne poruke i iskustva sv. Marije De Mattias s Kristom raspetim te kako je ona živjela dar otkupljenja. Ona, kao zaručnica Raspetog, šalje nam poruku da je životna radost i svetost moguća ako usmjerimo svoj život na otkrivanje dragocjenosti Isusove krvi i života svake osobe. U daljnjem radu o daru otkupljenja, koje nam se očitovalo kroz Božje milosrđe, razmatrali smo na temelju biblijskih tekstova: Izgubljena i nađena ovca (Lk 15, 3–7) te Izgubljena i nađena drahma (Lk 15, 8–10). Ovi tekstovi su nam pomogli otkrivati neizmjernu Božju ljubav i zauzetost prema svakom stvorenju.

Uistinu, bila je to prilika da sudionici u osobnom radu, razmišljanju, molitvi i klanjanju prepoznaju sebe dragocjene u Božjim očima i koliko je važno imati povjerenja u Božju ljubav i MILOSRĐE. Bog je uvijek vjeran. Euharistijsko slavlje koje je predvodio don Milan Ivančević, SDB, bilo je izvor i potvrda te Božje ljubavi i saveza s čovjekom.

Radost zajedništva upotpunile su sestre zajednice Klanjateljica iz Podsuseda. Brižno i s velikom ljubavlju pripravljale su objed i sve što je bilo potrebno – bile su otvoreno srce za sve nas.

Razišli smo se obogaćeni novim iskustvima i poznanstvima uz obećanje da ćemo moliti jedni za druge.

Neka je blagoslovljena Krv Kristova!

Prethodni članakRADUJTE SE
Sljedeći članakPoruka pape Franje za 51. svjetski dan molitve za duhovna zvanja