KLANJATELJICE U VIDOVICAMA

1686

Zajednica sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Vidovicama proživjela je sa svim stanovnicima ovoga bosansko-posavskog područja tragična zbivanja koja su uslijedila pojavom katastrofalnih poplava.

Kuća u kojoj žive i djeluju četiri sestre poplavljena je u podrumskom dijelu, a uništeno je sve što se ondje nalazilo.

Sestre su u teškim trenucima bile blizu stanovnicima, zajedno s njima su bile kod iseljavanja i pomagale im na različite načine. Bile su uz njih i u Orašju, gdje su našli privremeni smještaj u vrijeme dok nije bio moguć pristup njihovim poplavljenim mjestima, imanjima i kućama. Sestre su mnogim su gestama, neumornim zalaganjem, molitvom i prisutnošću podržavale vjeru i nadu u svima koje su susretale.

Regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović više puta je posjetila sestre i ovo područje te sa zanimanjem pratila sva zbivanja. Nakon posjeta prenosila je vijesti popraćene slikom svim sestrama ASC Družbe. Iz svih krajeva svijeta Klanjateljice izražavaju svoje suosjećanje, uz molitvu i djela solidarnosti.

Iz ovoga područja znatan je broj Klanjateljica Regije Zagreb čije obiteljske kuće su stradale kao i mnogobrojne njihove rodbine, znanaca i prijatelja.

U utorak, 3. lipnja 2014., zajedno s regionalnom poglavaricom sestrom Ana Marijom Antolović, u ranim jutarnjim satima uputile su se četiri Klanjateljice iz Zagreba u Vidovice gdje su pomogle sestrama u raznim aktivnostima, a osobito u uređenju kuće i okolnog prostora u koji se polako vraća život. U napornim akcijama toga dana pridružile su im se i dvije Klanjateljice koje su doputovale iz Banjaluke.

Klanjateljice Regije Zagreb na različite načine iskazuju svoje suosjećanje i solidarnost sa stradalima, a sljedećih dana, tjedana i mjeseci žele učiniti konkretne geste djelotvorne ljubavi u suradnji sa svojim suradnicima i prijateljima zajednice.

s. Vesna Abramović
Zagreb, 5. lipnja 2014.


Vidovice


Orašje


Prethodni članakDUHOVI – Nedjelja, 8. 6. 2014.
Sljedeći članak„GDJE JE TVOJE BLAGO, ONDJE JE I TVOJE SRCE“(Mt 6, 21)