GODIŠNJI SUSRET POGLAVARICA ZAJEDNICA

1873

Članice Regionalne uprave predvođene regionalnom poglavaricom sestrom Ana Marijom Antolović susrele su se u subotu, 4. listopada 2014., s poglavaricama zajednica u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100.

Dvadeset i četiri sudionice ovoga susreta pristigle su iz 21 zajednice – iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Australije.

Prijepodnevni rad vodio je fra Pero Vrebac (OFM) iz Sarajeva, koji je kroz izlaganje i radionicu obradio temu Zahvalne za dar posvećenog života obnavljamo vjernost Kristu koja je ujedno program njihova ovogodišnjeg apostolskog života i djelovanja. Fra Pero je svoje izlaganje prožeo citatima iz pisama svete Marije De Mattias i dijelovima Konstitucija Klanjateljica Krvi Kristove, koji govore o posvećenom životu kao znaku u današnjem svijetu, o služenju, zahvalnosti i vjernosti te ulozi poglavarice u zajednici i temeljima zajedništva.

U razmišljanju, razgovoru i dijeljenju iskustava sestre su dotakle realnosti svojih zajednica te planirale konkretne korake za život i djelovanje u sljedećoj apostolskoj godini koja je na poseban način obilježena kao Godina posvećenog života.

Razmotrena su aktualna pitanja u Regiji, posredovane informacije na razini Družbe i Regije te predstavljen kalendar zbivanja u sljedećem razdoblju.

Vesna Abramović
Zagreb, 6.10.2014.

Prethodni članakSUSRET POGLAVARICA ZAJEDNICA – Zagreb, 4. listopada 2014.
Sljedeći članak135 GODINA DOLASKA PRVIH SESTARA U BOSNU