„ZLATNA HARFA“ 2013. U PRIJEDORU

1336

U subotu, 11. svibnja 2013. godine u župi svetoga Josipa u Prijedoru održan je susret dječjih zborova iz župa Banjolučke biskupije pod nazivom „Zlatna harfa“. Tijekom školske godine program ovogodišnje „Zlatne harfe“ na temu Prosvijetli moju vjeru uvježbavali su zborovi iz 11 župa. Radi različitih poteškoća sudjelovanje na susretu nedavno su otkazale četiri župe: Podhum, Ljubunčić, Bihać i Lištani. Drugi su bili ustrajni do kraja i nisu se dali pokolebati.

Susret je započeo misnom slavljem koje je predvodio mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. Suslavila su i trojica župnika koji su dopratili zborove iz svojih župa: vlč. Pero Čolić, župnik u Bos. Gradišci; vlč. Marko Vidović, župnik u Ljubiji i vlč. Marko Crnjak, župnik u Glamoču.

Tijekom misnog slavlja prijedorskom crkvom orila se pjesma dvije stotine okupljenih pjevača pod ravnanjem s. Damjane Kovačević, organizatorice susreta, uz instrumentalnu pranju s. Julijane Djaković. Lliturgijska čitanja i molitvu vjernika čitali su predstavnici župa Budžak i Ljubija. Pripjevni psalam Dođite živomu vrelu vrlo lijepo i sigurno pjevao je dječak Ivan Petrušinski iz župe Budžak.

Nakon misnog slavlja slijedio je pojedinačni nastup zborova: iz župe Bila sa s. Anđelkom Mlakić; iz župe Bosanska Gradiška pod vodstvom s. Vianeje Čolić i g. Rikia Vučaj; iz župe Jajce sa s. Dubravkom Dropulja; iz župe Glamoč sa s. Simplicijom Šimić i iz župe Livno pod vodstvom s. Julijane Djaković. Svaki zbor pjevao je po dvije skladbe na ovogodišnju temu „Zlatne harfe“.

Na kraju je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, svim sudionicima podijelio Priznanje za sudjelovanje na ovom susretu.

Slijedila je okrjepa i druženje okupljenih pjevača u dvorani i dvorištu župnog centra.

Spremnost i susretljivost u organizaciji ovog susreta uvelike je pokazao vlč. Marijan Stojanović, župnik župe Prijedor sa svojim suradnicima, kojemu od srca zahvaljujemo. I vremenske prilike su toga dana pomogle u realizaciji ovog susreta. Premda je svugdje okolo padala jaka kiša, u Prijedoru nas je samo na kratko orosila.