ASC NA ZLATNOJ HARFI ZADARSKE NADBISKUPIJE

1586

„Zlatna Harfa“, smotra dječjih župnih zborova Zadarske nadbiskupije održana je u subotu 11. svibnja u župnoj crkvi sv. Roka Bibinje u Bibinjama.

Nakon misnog slavlja koje je predvodio don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije, s dvije pjesme na temu ‘Prosvijetli moju vjeru’, nastupili su sljedeći zborovi: sv. Roko iz Bibinja izveo je pjesme ‘Tebi vjerujem’ i ‘U onaj dan’ s voditeljicom s. Svjetlanom Parat; Uznesenje BDM iz Zadra, pjesme ‘Neka u vama ostane’ i ‘Marijo, uzor vjernice’ (s. Rozarija Ćurić); Radost i nada iz Biograda, ‘U onaj dan’ i ‘U malom zrnu pšenice’ (s. Anka Špralja); zbor sv. Marcele iz Nina, ‘Pun vjere stoj’ i ‘Zapali svjetlo svojim životom’ (s. Krešimira Zanki); Anđeli bez krila iz Paga, ‘Isuse mili’ i ‘Tebi Isuse vjerujem’ (Anthony Buljanović i Sanja Dobrijević); Marijini prijatelji iz Zemunika, ‘Isus Krist je slika Božja’ i ‘Vjerujem ti moj Gospodine’ (s. Vladislava Terzić i don Zdenko Dundović); Antini slavuji iz Smiljevca u Zadru, ‘Vjerujem u Boga svog’ i ‘Vjerujem tebi Stvoritelju svijeta’ (s. Antonela Malenica i Ivana Knežić); Glasnici radosti s Relje u Zadru, pjesme ‘O Kruše živi milosni’ i ‘Tu smo Kriste’ (s. Agneta Đerek); Srce Isusovo s Voštarnice u Zadru, ‘Isuse mili’ i ‘Umnoži nam vjeru’ (s. Kristijana Ajduković); sv. Petar iz Ploča u Zadru, ‘U onaj dan’ i ‘Vodi me’ (Ana Kolanović). Don Gašpar je ohrabrio male pjevače da i pjevanjem zahvaljuju za dar vjere, te kako uzdižući dušu pjesmom Bogu povezuju nadnaravni i duhovni svijet sa zemaljskim.

Zajedništvo svih sudionika sa zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem milenijskom fotografijom u dvorištu župne crkve zabilježio je Šime Strikoman, a zajedništvo je zaključeno agapeom koje je osigurao don Emil Bilaver, bibinjski župnik.

Prethodni članak„ZLATNA HARFA“ 2013. U PRIJEDORU
Sljedeći članak„ZLATNA HARFA“ 2013. U PRIJEDORU