SLAVLJE PRVIH REDOVNIČKIH ZAVJETA I JUBILEJA

1673

Na svetkovinu Uznesenja BDM, 15. kolovoza 2013., brojne Klanjateljice Regije Zagreb okupile su se u crkvi sv. Ivana Boska u Zagrebu gdje je svečanu Euharistiju predslavio vlč. Zvonimir Badurina Dudić, svećenik Krčke biskupije, uz koncelebraciju još nekoliko svećenika.

Za vrijeme euharistijskog slavlja, u nazočnosti regionalne poglavarice sestre Ana Marije Antolović, prve redovničke zavjete položila je s. Sunčica Kunić, a s. Lidija Petrušić zahvalila je Gospodinu za 50 godina vjernosti u redovničkom životu.

Radost ovog slavlja sa sestrama su podijelili vjernici župe te roditelji, rodbina i prijatelji s. Sunčice. Slavlje su uzveličali zborovi iz Podsuseda i iz Rijeke, a s. Matija Pavić tumačila je važne i znakovite trenutke obreda.

Svoju zahvalnost Gospodinu izrazile su s. Berislava Baltić i s. Natalija Ivaniš o 70-toj obljetnici svojih redovničkih zavjeta u slavlju sa sestrama i vjernicima u kapelici samostana Novi Nazaret u Banjaluci. Istoga dana s. Natalija Ivaniš napunila je 90 godina života. U doista nesigurnu tijeku života, naš vjerni Bog stalno će obnavljati svoj poziv i davati nam snagu i dalje slijediti siromašnoga, djevičanskoga i poslušnoga Krista. (VŽ 11)

Prethodni članakPROSLAVA SVETKOVINE KRVI KRISTOVE U KARLOVCU
Sljedeći članakSUSRET NA OLIBU