PROSLAVA SVETKOVINE KRVI KRISTOVE U KARLOVCU

1410

U župi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu, svečano je proslavljena svetkovina Krvi Kristove. Uz sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz karlovačke zajednice okupio se velik broj župljana, članova Zajednica Krvi Kristove, članova župnoga zbora te vjernika drugih župa na klanjanju i molitvi Večernje u 18 sati, a u 19 sati na svečanom euharistijskom slavlju koje je predslavio dekan i župnik preč. Norbert Ivan Koprivec.

Preč. Koprivec je u prigodnoj homiliji pozvao na veću zahvalnost za dar otkupljenja i pomirenja u Krvi Kristovoj:

…Isusovo prineseno tijelo i prolivena krv bivaju njegovom smrću žrtva pomirenja i otkupljenja. Isusova krv ima spasonosnu moć: po njoj smo opravdani, otkupljeni, po njoj nam se opraštaju grijesi…

Isus predaje svoje tijelo za nas. Isus prolijeva svoju krv za nas. Poziva nas da blagujemo njegovo tijelo i pijemo njegovu krv. Poziva nas da to činimo njemu na spomen…. Isus nam pruža blagodat vrjedniju od svog vlastitog života, dar koji se ne može usporediti ni s kojim zemaljskim dobrom pa ni samim životom. On je žrtvovao svoj život za vrijednost veću od samog vlastitog života i to za nas. Bez Krista čovjek je bijedan i njegova je bijeda groznija od golgotske muke i golgotskog križa. Isus je naš kruh koji je sišao s neba. On nam daruje život koji nitko ne može od nas uzeti….. budimo zahvalni Gospodinu. Crpimo snagu za svoj život u Euharistiji koja nas poziva na ljubav.

Zajednica Krvi Kristove, ali i župljani karlovačkih župa sudjelovali su na noćnom bdijenju u Ludbregu 29./30 lipnja. U Krvi Kristovoj je život, ohrabrenje i snaga. Snaga Krvi Kristove privukla je ove ljude da su i 1. srpnja došli na molitvu i slavlje u kojemu su zahvalili za dar otkupljenja.

Nakon euharistijskog slavlja zajedništvo se nastavilo uz kolače i sok koje su pripremile članice Zajednice Krvi Kristove.