ROĐENDANSKO SLAVLJE ČLANICE ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE

1425

Kao zajednica Krvi Kristove, 24. 10. 2013. u Podsusedu, proslavili smo devedeseti (90) rođendan gđe Marice Veršić, aktivne članice Zajednice Krvi Kristove!

Tko će naći ženu vrsnu? – Pita se pisac knjige Mudrih izreka i nastavlja: Više vrijedi ona nego biserje. Siromahu dlan svoj otvara, ruke pruža nevoljnicima. Ne boji se snijega za svoje ukućane, jer sva čeljad ima po dvije haljine. Sama sebi šije pokrivače, odijeva se lanom i purpurom. Muž joj je slavan na Vratima, gdje sjedi sa starješinama zemaljskim. Platno tka i prodaje ga i pojase daje trgovcu. Odjevena je snagom i dostojanstvom, pa se smije danu budućem. Svoja usta mudro otvara i pobožan joj je nauk na jeziku. Na vladanje pazi ukućana i ne jede kruha besposlice. Sinovi njezini podižu se i sretnom je nazivaju, i muž njezin hvali je: “Mnoge su žene bile vrsne, ali ti ih sve nadmašuješ.” Lažna je ljupkost, tašta je ljepota: žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu. Plod joj dajte ruku njezinih i neka je na Vratima hvale djela njezina! (Izr 31, 10. 20 – 31)

Upravo ove riječi opisuju dragi lik gospođe Marice Veršić s kojom smo, kao Zajednica Krvi Kristove, proslavili njezin devedeseti rođendan. Kako opisuju riječi Izreka, životni put g. Marice, doista je bio ispunjen plodovima mudre žene koja, jačana snagom Krvi Kristove, gradi i radi s Bogom. Mnogi su osjetili njezinu brižnu i majčinski ruku, koja vješto i diskretno pruža pomoć onima koji su potrebiti. Svakodnevna njezina hrana je živi euharistijski Krist koji joj je davao i daje snagu i ljubav, da sve što u životu čini, čini radosno i u jednostavnosti onih koji su kadri i „male stvari“ učiniti veličanstvenima.

Gospodine, hvala ti za njezin život! Hvala ti za njezino djelovanje u Zajednici Krvi Kristove!

Prethodni članakNOVI APOSTOLAT U NOVOJ ŠKOLI
Sljedeći članak24. REGIONALNI SABOR ASC REGIJE ZAGREB