PONOVNO U ÐULOVCU

1310

Na poziv vlč. Ljubomira Maljura, župnika u Đulovcu, s. Zvonimira Borščak i s. Mirjana Juranović predvodile su trodnevnu pripremu za slavlje blagdana sv. Franje Asiškog.

Prvi dan trodnevnice animirao je župnik s molitvenom zajednicom mladih. Drugi dan s. Mirjana je predstavila lik svetoga Franje kroz tri bitna događaja u njegovu životu: materijalno bogatstvo u djetinjstvu i mladosti, odreknuće od materijalnog bogatstva te Franjin susret s gubavcem, što je bila prekretnica njegova života. Potom su župljani kroz radionice povezivali svoj i Franjin život. Treći dan sestre su nakon euharistijskog slavlja, koje je animirala s. Zvonimira, predvodile i euharistijsko klanjanje.

Sestre su također posjetile nekoliko obitelji i ravnateljicu Osnovne škole Đulovac, prof. Zlaticu Kovačić, te su ponovno osjetile toplinu, neposrednost, jednostavnost i gostoljubivost naroda koji je prije 20 godina preselio s Kosova u Đulovac.

S. Mirjana je na kraju euharistijskog slavlja zahvalila župniku i župljanima za dijeljenje života i zajedništva te obećala molitvu Klanjateljica. Sestre su nedavno fizički napustile Đulovac, ali u duhu i molitvi nikada neće napustiti taj ispaćeni narod. U tom duhu obećale su i dogovorile ponovni dolazak pred Uskrs, kada će održati nekoliko susreta za djecu i mlade.

Prethodni članak134 GODINE NA NAŠIM PROSTORIMA
Sljedeći članakMELODIJA ŽIVOTA