MELODIJA ŽIVOTA

1425

S. Ljubica Radovac i s. Mirjana Juranović, zajedno s još tri djevojke iz Zagreba, Jakovicom Velić, Blaženkom Bakula i Kristinom Horvat, sudjelovale su od 11. do 13. listopada 2013. na susretu mladih u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Schaanu, Lichtenstein. Na polasku iz Zagreba pojavila se duga na nebu u čemu smo prepoznale simbol povezanosti Zagreba i Schaana.

Susret s mladima iz Švicarske, Njemačke, Austrije i Lichtensteina uvelike nas je obogatio te nam pomogao prepoznati Božji trag u svakome stvorenju i crvenu nit koja povezuje mlade i sestre Klanjateljice na raznim mjestima.

Tema susreta bila je Melodija života koju smo produbljivali kroz molitvu, predavanje, pjesmu i ples. Život svakog pojedinca proizvodi neku melodiju u velikom Božjem orkestru. Bitno je biti u suglasju jedni s drugima, darivati svoje note i dozvoliti Bogu da naše note, naš život skladno ukomponira u svoj orkestar. Premda posjedujemo različite glasove, dirigent nas može sve uskladiti ako mu to dopustimo i ako dadnemo dio sebe.

Gostoljubivošću regionalne poglavarice s. Judith Kuman i svih sestara zajednice osjetile smo ljepotu ASC internacionalnosti, osjećale smo se kao u svojoj kući, a ostali sudionici su mogli doživjeti kako u našoj raznolikosti postoji netko tko nas sve povezuje i čini nepodijeljenima.

Osobito je bio dojmljiv i bogat naš susret sa s. Reginom Hassler koja nas je obdarila mnogim idejama za kreativan rad s djecom i mladima.

Zahvalne smo s. Mariji Pranjić, koja živi i djeluje u Schaanu, voditeljici zajednice RoFa (Roten Faden – crvena nit). Njezinim pozivom na ovaj susret i našim odazivom dodale smo još jedan kamenčić mozaiku povezanosti.