ODRŽANE 7. LJETNE DUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE

1393

U samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu održane su sedme ljetne duhovno-kreativne radionice u trajanju od tjedan dana, 17.-23. lipnja 2013.

Prvi tri dana bila su rezervirana za srednjoškolce, a ostala četiri za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Ukupno je u radionicama sudjelovalo 58 djece i 3 majke sudionika. Mladi i djeca su došli iz različitih krajeva (Sesvete, Zaprešić, Zagreb-Malešnica, Varaždin, Nova Gradiška, Čurilovec, Nova Topola /BiH/), no najveći broj njih bio je iz Ivanca i okolice. Svaki dan bio je temeljen na jednom od biblijskih tekstova kojega su sudionici jedni drugima približavali pomoću elemenata Bibliodrame. Zakej, Bartimej, Milosrdni Samaritanac i drugi biblijski likovi postajali su svakim danom sudionicima sve bliži što su se više u njih uživljavali.

Osim rada na biblijskom tekstu, sadržaj radionica uključivao je izradu raznih rukotvorina, zatim molitvene trenutke, meditaciju i euharistiju, branje trešanja i ribizla te nezaobilazne igre na kraju svakog dana. Specifičnost ovogodišnjih radionica bila je mogućnost smještaja u prostorijama samostana pa je to za sve njih bio poseban doživljaj. Na ovim radionicama rodila su se nova prijateljstva, učvrstilo se prijateljstvo s Isusom, dogodili su se ponovni susreti nakon prošlogodišnjih radionica, rodila se ideja i želja i za zimskim radionicama itd.

Neka Isus blagoslovi svaku našu želju da mu budemo blizu i bliži jedni drugima te nas sve u svojoj ljubavi zagrli. Bogu hvala za ovaj samostan, grad na Gori, koji svijetli svima koji navraćaju u nj, te potiče na življenje kršćanskih vrjednota i ljepotu života s Isusom.

Prethodni članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakČESTITKA – SVETKOVINA KRVI KRISTOVE