PREDSTAVLJANJE KNJIGE S. TOMISLAVE KATE ĆAVAR

1426

U organizaciji Matice hrvatske, ogranak Tomislavgrad, 5. svibnja 2012. u dvorani skupštine Hercegbosanske županije predstavljena je knjiga misaone proze i poezije Ljubav nikad ne prestaje sestre Tomislave Kate Ćavar. Pred mnoštvom okupljenih ljubitelja lijepe riječi o knjizi su govorili profesori Jozo Mašić i Mijo Tokić te sama autorica.

Profesor Mašić je u kratkom predstavljanju uz navedene osnovne karakteristike o knjizi između ostaloga kazao kako je uz sadržaj knjige najbolje zašutjeti i pustiti da nam prozni i pjesnički tekstovi sami govore dok se profesor Tokić iscrpnije pozabavio knjigom i na vrlo blizak, ali ujedno i dubok način prenio svoje dojmove o knjizi te preporučio s. Tomislavi da i dalje piše i obogaćuje naše živote svojim promišljanjima.

Knjiga poticajnih misli i pjesama Ljubav nikad ne prestaje izlazi prigodom 25. obljetnice redovničke posvete s. Tomislave Kate Ćavar u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove. Sadrži 48 poticajnih razmišljanja o izazovima života i vjere, a svako promišljanje počinje svetopisamskim citatom na kojemu gradi okosnicu svojih misli. Ostajući vjerna svojoj velikoj ljubavi – poeziji – skoro svako promišljanje prati i pjesma.

Duhovni naputci u ovoj knjizi, puni životne snage, propitkivanja o smislu života i traženju istine te postavljanju ključnih životnih pitanja, otkrivaju nam dušu velike tragateljice za smislom. Promišljanje je životno, pitanjima ubada i gdje nije ugodno, a popratna pjesma polako blaži i smiruje. Knjiga će dobro doći svima koji održavaju duhovne vježbe i klanjanja.

S. Tomislavi, rođenoj Duvanjki, ovo je druga knjiga. Svoju prvu zbirku pjesama Biljeg Krvi objavila je 1995. godine u Našim ognjištima. Zbirka je doživjela tri izdanja, a treće su izdale Klanjateljice Krvi Kristove.

S. Tomislava trenutno živi u Zagrebu i profesorica je hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Mate Lovraka te voditeljica Izdavačkoga centra Klanjateljica Krvi Kristove “Zajedništvo”. Glavna je urednica časopisa Zajedništvo te lektorica više knjiga i članaka.

Prethodni članakZAJEDNIŠTVO MLADIH IZ SISKA PROŠIRILO SE DILJEM BISKUPIJE
Sljedeći članakPRVA SVETA PRIČEST U KONGORI