LOGO ZA VRHOVNI SABOR ASC 2017. – TEMA: “… NA TVOJU RIJEČ…”

2074

Elementi koji čine logo su: srce s križem, knjiga Riječi, mreža i svijet.

  • Srce postaje barka iz koje se na Njegovu riječ bacaju mreže, mreže koje love svijet. Srce simbolizira svaku Klanjateljicu kao individuu i zajednicu, ali također predstavlja život svakog kršćanina u nasljedovanju Isusa. Završni dio srca na dnu je zaoštren; to ističe dinamičnost i pokretljivost, te potiče na životnu hrabru plovidbu po moru Njegove riječi, dok reže valove i donosi svježinu, jasnoću i životnost i u sjenovite predjele.
  • Križ je jarbol – “Učitelj” (Isus) barke, a jedro upotpunjuje njegovo značenje podsjećajući na simbol Euharistije.
  • “Na tvoju riječ”: barka plovi na Riječi koju predstavljaju stranice otvorene knjige koja postaje more po kojemu barka-srce plovi.
  • Mreža poprima oblik kapljice koja, polazeći od srca, asocira na tri kapljice krvi na srcu; to nas podsjeća da nismo mi te koje spašavamo svijet, nego Isus Krist svom Krvlju je već otkupio svijet i uspostavio mir (gledaj boje u mreži), onaj lijepi poredak stvari.
  • Svijet podsjeća na međunarodnost Družbe, na poziv i poslanje. Nastojalo se prikazati sve kontinente uz sferično poštivanje oblika globusa.

Boje mora-knjige i pozadine odsjev su boja koje se ogledaju u moru za vrijeme vrućih ljetnih dana, u zoru i na zalazu sunca.

Boje su raspoređene kako bi se prikazalo jednu stranu izloženijom svjetlosti, a drugu sjeni; to nas podsjeća da naš osobni i zajednički život i učeništvo obilježava svjetlo i sjena, svijetlo-tamno. U ovu igru boja, svijetlo-tamno, svjetlo-sjena, uključen je također i križ; ovo nas podsjeća da je Isus Krist, utjelovivši se, prihvatio našu ljudsku narav u svemu, naše radosti i patnje, nade i strahove, snove i razočaranja, kako bi s nama dijelio sve, osim grijeha. Zato nas On razumije i u svemu nam je blizu.

Na jedrima se izmjenjuje crvena i bijela boja kako bi podsjetila da je “Isus Krist došao u vodi i krvi” (1 Iv 5, 6).

Elisa Raho


 

Od 5. do 28. srpnja 2017. u Limi (Peru) održava se XXI. vrhovni sabor Družbe Klanjateljica Krvi Kristove.

Uz članice Vrhovne uprave i regionalne poglavarice sudjeluju i zastupnice svih Regija i Osnutaka (Argentina, Bolivija, Brazil, Filipini, Guinea Bissau, Indija, Italija, Koreja, Schaan, Sjedinjene Američke Države, Španjolska, Tanzanija, Wrocław i Zagreb).

Osim izvještaja o životu i djelovanju Klanjateljica iz cijelog svijeta, vrednuje se dosadašnji hod i planiraju koraci za sljedeće razdoblje te bira nova Vrhovna uprava Družbe.

Iz Regije Zagreb u radu XXI. vrhovnog sabora sudjeluje regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović te izabrane zastupnice s. Danijela Anić, s. Ana Lipovac i s. Matija Pavić.


 
Video: Membri AG2017


 


 
Posjetite Blog – Maria Hughes, ASC
Link: Opening Ritual