ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA OSMOŠKOLCE U SARAJEVU

1185

U nedjelju, 3. prosinca 2017., u poslijepodnevnim satima u Župi svetog Josipa u Sarajevu održana je adventska duhovna obnova za djecu 5. i 6. razreda osnovne škole. Voditeljica susreta bila je s. Jadranka Obućina, Klanjateljica Krvi Kristove.

Na početku, sudionike susreta je pozdravio župnik vlč. Oliver Jurišić, zaželio im plodnu pripravu za Božić te ih pozvao na euharistijsko slavlje na blagdan sv. Nikole te primanje darova.

S. Jadranka govorila je o likovima u došašću s naglaskom na lik svetog Ivana Krstitelja koji je, najavljujući dolazak Isusa Krista, pozivao narod na promjenu i obraćenje. Sudionici su u molitvi te osobnom i zajedničkom radu razmišljali „kako i na koji način učiniti promjenu u svom životu“ te su na kraju donijeli i svoju odluku koju će nastojati u došašću ispunjavati. Slijedila je radionica u kojoj su djeca svoju kreativnost o adventskim likovima i likovno izražavala.

Bila je prigoda za sakrament pomirenja, a susret je završen euharistijskim slavljem koje je predslavio župnik vlč. Oliver Jurišić.

s. Jadranka Obućina
Sarajevo, 4. 12. 2017.

Prethodni članakPROMOCIJA KNJIGE „MOJ VOLJENI BOG“
Sljedeći članakPROSLAVLJENA 10. OBLJETNICA DJELOVANJA ZAKLADE „MARIJA DE MATTIAS”