OPROŠTAJ U MÜNCHENU NAKON 38 GODINA DJELOVANJA

2118

U Caritasovom Domu za stare i nemoćne u Münchenu, 6. rujna 2017. upriličen je službeni oproštaj sa sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove.

Na svečanom Euharistijskom slavlju u kapeli Doma okupili su se korisnici i djelatnici zajedno s četiri sestre koje su proteklu godinu radile u Domu (s. Josipa Bjelkanović, s. Janja Pujić, s. Marinka Tadić i s. Mirjana Tikvić), a pridružile su im se sestre koje su za ovu prigodu doputovale iz Hrvatske: s. Ana Marija Antolović, regionalna poglavarica Klanjateljica Krvi Kristove, s. Anita Ferketin, regionalna ekonoma, te s. Ljiljana Meštrović, prva ravnateljica ovog Doma nakon njegovog osnutka.

Euharistiju je predslavio ravnatelj Caritasa dr. Hans Lindenberger, a koncelebrirali su kanonik Lorenz Kastenhofer, biskupski delegat za posvećeni život, i pater Mürr, kapelan u Domu.

Ravnatelj Caritasa je u propovijedi zahvalio sestrama za gotovo četiri desetljeća djelovanja, a osobito što su svojom prisutnošću i radom doprinijele da u kući vlada kršćanski duh. Na kraju mise, riječi zahvale u ime Nadbiskupije uputio je kanonik Lorenz Kastenhofer.

Poslije liturgijskog slavlja slijedila je zajednička zakuska u velikoj dvorani Doma gdje je sestrama zahvalila izvršna direktorica svih Caritasovih domova gđa Doris Schneider i zajedno s ravnateljicom Doma u kojem su sestre djelovale, Monikom Ueltzhöffer, predala našoj Regiji i svakoj sestri simbolični dar – sliku tornjeva Münchenske katedrale.

U ime Klanjateljica Krvi Kristove i svih sestara koje su kroz 38 godina djelovale u ovom Domu, riječi zahvale uputila je s. Ljiljana Meštrović, a u ime sadašnje zajednice sestara kratko je zahvalila s. Josipa Bjelkanović.

Druženje je nastavljeno u srdačnoj atmosferi, u spontanim i osobnim izrazima zahvalnosti, a poteklo je i dosta suza jer će mnogima nedostajati prisutnost sestra koje su se nesebično darivale i kao što je netko od govornika istaknuo: uvijek su imale na prvom mjestu osobu koja je pred njima i njezine potrebe.

s. Ana Marija Antolović
Zagreb, 9. 9. 2017.

Prethodni članakOPROŠTAJ U MÜNCHENU NAKON 38 GODINA DJELOVANJA
Sljedeći članakS. MARTINA KATOVIĆ NA REDOVNIČKIM DANIMA