SLAVLJE DOŽIVOTNIH ZAVJETA SESTRE LAURE CUKAR

2746

Sestra Laura Cukar položila je doživotne zavjete u Družbi Klanjateljica Krvi Kristove u nedjelju, 20. kolovoza 2017., u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na otoku Olibu.

Euharistijsko je slavlje predslavio fra Diego Deklić(OFM), a zajedno s njim suslavili su mons. Milivoj Bolobanić, poslužitelj župe Olib, te vlč. Petar Mlakar, župni vikar iz Ivanca.

Svoje potpuno predanje Bogu po doživotnim zavjetima s. Laura položila je u nazočnosti regionalne poglavarice sestre Ana Marije Antolović, vrhovne savjetnice sestre Matije Pavić i regionalne savjetnice sestre Cecilije Milković.

Fra Diego je u svojoj homiliji, između ostaloga, podsjetio da je duhovni poziv dar od Boga i da odgovor na taj poziv dolazi od Njegove milosti, a ne ljudske snage. Opiranje Božjem pozivu znak je autentičnosti i istinitosti poziva. Ohrabrio je sestru Lauru da ostane vjerna Gospodinu do kraja svoga života u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove.

U ovom je slavlju sudjelovala obitelj, rodbina i prijatelji sestre Laure, velik broj sestara Klanjateljica te župljani. Misno je slavlje uveličala muška klapa „Nostalgija“ koja je i nakon euharistije s nekoliko izvedbi počastila slavljenicu i sve prisutne.

U riječima zahvale pri kraju euharistijskog slavlja, don Milivoj Bolobanić podsjetio je da su sestre Klanjateljice stigle na otok Olib davne 1936. godine te da su otvorile dječji vrtić, a on je bio među prvim polaznicima toga vrtića. Istaknuo je da je s. Laura četvrta Klanjateljica podrijetlom s Oliba te zahvalio na sadašnjoj apostolskoj prisutnosti i djelovanju sestara na otoku.

Sestra Ana Marija Antolović zahvalila je prisutnim svećenicima i sestrama na sudjelovanju u trodnevnoj pripremi za ovo slavlje, sestrama koje su uredile crkvu, obitelji sestre Laure na daru života koji su joj poklonili te pozvala uzvanike na zajedništvo oko zajedničkog stola u restoranu „Olibsko sunce“.

s. Mirjana Juranović
21. 8. 2017.

Prethodni članakSLAVLJE DOŽIVOTNIH ZAVJETA SESTRE LAURE CUKAR
Sljedeći članakOPROŠTAJ U MÜNCHENU NAKON 38 GODINA DJELOVANJA