DVADESET GODINA ZAJEDNICE U OSIJEKU

1558

Zajednica Krvi Kristove u župi sv. Josipa Radnika u Osijeku svečano je prolavila 20. obljetnicu djelovanja u župi trodnevnicom, koja je počela u petak 16. rujna, a završila u nedjelju 18. rujna 2016.

Sva tri dana župna crkva bila je puna vjernika; osim 25 članova Zajednice iz ove župe, iznimnoj svečanosti pribivali su i članovi Zajednice Krvi Kristove iz osječke konkatedrale, župe sv. Petra i Pavla. Zajednica u konkatedrali je osnovana prije trinaest godina i rekli bismo, „kći“ Zajednice koja se okuplja u crkvi sv. Josipa Radnika.

Od subote su cijelom programu prisustvovale, a neke točke i animirale sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz Zagreba: s. Ancilla Vukoja, s. Mara Matijević, s. Zrinka Ravnjak i s. Marija Pranjić. U nedjelju, 18. rujna, župna sv. Misa koju je slavio Misionar Krvi Kristove p. Stjepan Horvat, bila je posvećena ovoj značajnoj obljetnici.

Prije mise vjernicima se obratila s. Ancilla, koja je sve prisutne pozdravila i upoznala s djelovanjem Zajednice u župi rekavši  „Kao i sve druge Zajednice Krvi Kristove diljem naše domovine, ova Zajednica bila je od samog početka do danas uključena u život župe trudeći se da svojom molitvom i drugim konkretnim aktivnostima doprinosi kvaliteti vjerničkog života u župi“.

Zajednici pripadaju uglavnom žene starije životne dobi, pa stoga prepoznatljivi, dirljivi „biblijski šarm“. Naime, malo tko od vjernika zna i razmišlja da najviše relevantnih podataka iz života neke žene u Novom Zavjetu ima o staričici Ani, proročici u Hramu, kojoj je dano da doživi 84 godine i – prepozna u Marijinom sinčiću –  Mesiju.

Zajednice Krvi Kristove u Osijeku zato su biblijski skriveni biser, bogatstvo Crkve. Sve članice krasi zadivljujuća ustrajnost u pohađanju svakodnevne sv. Mise, tjednih sastanaka,  godišnjih hodočašća u Ludbreg i druga hodočasnička mjesta, te u molitvi za Crkvu i sjedinjenju svoje muke s Krvi Kristovom.

U ova tri slavljenička dana njihova lica su blistala osmijehom i radošću. I dok su pripremale domjenak, i dok su razgovarale sa svojim gostima, i sa svojim župnicima… one su duhom molile, prikazujući sve što im život donosi – Krvi Kristovoj, s ljubavlju!

Ana Penić
Osijek, 20. 9. 2016.

Prethodni članakU IVANCU OBILJEŽENA 150. OBLJETNICA SMRTI SV. MARIJE DE MATTIAS
Sljedeći članakSUSRET POGLAVARICA ZAJEDNICA S REGIONALNOM UPRAVOM