NA IZVORIMA NAŠE DRUŽBE

1740

Osjećamo se privilegiranima što smo u Godini milosrđa i godini obilježavanja 150. obljetnice prelaska Marije De Mattias u vječnost bile sudionice seminara i duhovnih vježbi Kontinentalnog područja Europe koji se održao u Rimu i Acutu od 12. do 22. srpnja 2016.

Prvih dana u Rimu smo obišle važna mjesta: baziliku sv. Petra u Vatikanu, kuću u kojoj je MDM proživjela zadnje dane svoga života, crkvu sv. Vinka i Anastazija u kojoj je bilo izloženo njezino tijelo nakon smrti, grobove sv. Gašpara i G. Merlinija, te u bazilici Sv. Marije Velike prošle kroz Sveta vrata.

Obilazak Vallecorse, odnosno kuće u kojoj je odrasla Marija De Mattias bio je prikladan uvod u duhovne vježbe koje smo pod vodstvom s. Angele Di Spirito započele u Acutu ulazeći sve dublje u život i svetost Utemeljiteljice; gotovo da smo je mogle dotaknuti hodajući tlom kojim je i ona hodala prije 150 godina.

Međusobno dijeljenje osobnih  iskustava svakog dana pomoglo nam je bolje upoznati jedna drugu, pa i različite stvarnosti iz kojih dolazimo i orijentirati se prema budućnosti, čitajući znakove vremena.

Posebnom osjećaju zajedništva doprinijelo je slavlje euharistije te kreativno i tematski pripremljene molitve.

Dirljiva je bila i molitva prelaska u vječnost Marije De Mattias upriličena pred kraj duhovnih vježbi.

Unatoč kulturalnoj i jezičnoj različitosti među nama je strujao isti duh – duh Isusa Krista kojemu nas je vodila naša sveta Utemeljiteljica.

Osobito smo dirnute susretljivošću i brižnošću sestara kojima od srca zahvaljujemo što su se u svakom trenutku pobrinule da nam ništa ne nedostaje.

Nadamo se da će bogatstvo ovakvih susreta imati priliku iskusiti i druge sestre Družbe i da će nam pomoći u osobnom rastu i produbljivanju kvalitete posvećenog života po primjeru svete Marije De Matttias.

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb,
sudionice seminara i duhovnih vježbi

Prethodni članakNA IZVORIMA NAŠE DRUŽBE
Sljedeći članakSLAVLJE DOŽIVOTNIH REDOVNIČKIH ZAVJETA I JUBILEJA