FORMATIVNI SUSRET ZA ČLANICE REGIONALNE UPRAVE I POGLAVARICE ZAJEDNICA

1545

U samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100, 16. siječnja 2016. održan je formativni susret za članice regionalne uprave i poglavarice zajednica Regije Zagreb.

Fra Pero Vrebac, član Provincije Bosne Srebrene, vješto je vodio susret u svjetlu cilja Regije Zagreb: ASC zajednica – od mistike susreta do oaze slušanja. Naglasio je važnost svake riječi navedenog cilja potkrijepivši ga činjenicama evanđelja o Isusovoj komunikaciji te citatima iz pisama sv. Marije De Mattias i ASC Konstitucija.

Dvadeset i dvije sudionice susreta (4 članice regionalne uprave i 18 poglavarica zajednica) aktivno su diskutirale o elementima komunikacije kao važnim čimbenicima ostvarenja cilja, a u popodnevnom radu okušale su se u vježbama komunikacije dobivši konkretne zadatke (pozorno slušanje, rješavanje sukoba, strukture kao važno sredstvo ostvarenja komunikacije, Isusova komunikacija – naša komunikacija).

Rad u skupinama i plenumu osvježio je svijest zauzetosti oko susretanja s bližnjim naglasivši da je slušanje važan segment komunikacije te da komunikacija iziskuje trud i napor svih, posebno poglavarica. Fra Pero je pozvao svaku poglavaricu da nikada ne odustane od napora komunikacije i razvijanja empatičnosti te da međusobno poštivanje nikada ne dođe u pitanje! Nastojanje svih dovest će do ploda, kojemu se svi radujemo.

Regionalna poglavarica i suradnice na kraju susreta informirale su o aktualnim zbivanjima u Družbi i Regiji te o planovima za sljedeće razdoblje kao što su: vizitacija, priprema za regionalni sabor, Dan Klanjateljica, hodočašće u Rim, Acuto i Vallecorsu te proslava 150. obljetnice smrti utemeljiteljice sv. Marije De Mattias.

s. Tomislava Ćavar
Zagreb, 18. 1. 2016

Prethodni članakVIDEO: ODRŽANE SPORTSKE IGRE REDOVNICA
Sljedeći članakSLAVLJE U ZAJEDNICI KRVI KRISTOVE U KARLOVCU