VIDEO: ODRŽANE SPORTSKE IGRE REDOVNICA

2262

U organizaciji sestara Klanjateljica Krvi Kristove održane su 29. i 30. prosinca 2015. u OŠ Mate Lovraka u zagrebačkoj Dubravi Sportske igre redovnica.

Sestre su se natjecale u 6 disciplina te su svojim radosnim igranjem posvjedočile da je i sport poveznica koja pomiče granice i obogaćuje zajedništvo. Sve su bile jedno iako su došle iz 9 različitih družbi.

Klanjateljice natjecateljice došle su iz zajednica: Ivanečki Vrhovec, Zagreb – Miramarska, Zagreb – Podsused i Zagreb – Tuškanac.

Sestrama uspjeh na Igrama nije bio važan jer doživljena radost nadilazi brojke. Ipak za povijest treba navesti pobjednice u odigranim sportovima:

ŠAH: s. Finka Dolibašić, Klanjateljica Krvi Kristove
STOLNI TENIS: s. Marija Bilanović, Klanjateljica Krvi Kristove
ODBOJKA: Služavke Malog Isusa u zajedništvu sa sestrom franjevkom od Bezgrješnog začeća iz Dubrovnika i sestrom Kraljice svijeta
GRANIČARI: Služavke Malog Isusa u zajedništvu sa sestrom franjevkom od Bezgrješnog začeća iz Dubrovnika, sestrom franjevkom misionarkom i sestrom Kraljice svijeta
KOŠARKA: Kćeri Božje Ljubavi u zajedništvu sa sestrom franjevkom misionarkom i sestrom milosrdnicom sv. Vinka Paulskog
RUKOMET: Služavke Malog Isusa u zajedništvu sa sestrom franjevkom od Bezgrješnog začeća iz Dubrovnika, sestrom milosrdnicom sv. Vinka Paulskog i sestrom Kraljice svijeta

Dragocjenost zajedništva i pobjedničkog duha nagrađena je time što je svaka sudionica dobila zlatnu medalju, a zlatnu medalju zahvalnicu dobile su i družbe koje su se prijavile na Igre!

Sudionice su se razišle u želji i nadi da će biti još puno takvih susreta!

Hvala svim prijavljenim družbama i svakoj sestri natjecateljici za iskazani sportski žar te podijeljenu radost i zajedništvo!

Tomislava Ćavar, ASC

Prethodni članakZAPOČELE SPORTSKE IGRE REDOVNICA
Sljedeći članakFORMATIVNI SUSRET ZA ČLANICE REGIONALNE UPRAVE I POGLAVARICE ZAJEDNICA