ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

2016

U subotu, 12. prosinca 2015., održana je duhovna obnova za članove zajednica Krvi Kristove, u miru i duhovnom ozračju samostana Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100.

Pedesetak sudionika pristiglih sa svih strana okupili su slušati i produbiti Riječ, razmatrati i moliti, slaviti Krv Kristovu.

S. Mirjam Kuštreba, voditeljica duhovne obnove, podijelila je s nama razmišljanje o temi milosrđa, na početku Godine milosrđa koju je Papa Franjo proglasio na svetkovinu Bezgrešnog začeća ove godine. Pojasnila je između ostalog i značenje Gospodinovih riječi „Milosrdni poput Oca“ u svjetlu kojih ćemo živjeti Jubilarnu godinu.

Slijedilo je Euharistijsko slavlje, vrhunac susreta s Gospodinom. Radost susreta uveličalo je slavlje primanja dviju članica Zajednice Krvi Kristove u ASC pridružene. U prisutnosti sestre Ana Marije Antolović, regionalne poglavarice Klanjateljica Krv Kristove, Branka Bakić iz  Karlovcu i Lucija Žgela iz Zagreba (Špansko) izgovarale su riječi svoga obećanja radosno i s ljubavlju.

U poslijepodnevnom radu podijelili smo svjedočanstva iz života u kojima smo prepoznali djelovanje Božjeg milosrđa. Ispunjeni novim spoznajama, završavamo susret Euharistijskim klanjanjem. Prisutnost Boga u bijeloj hostiji je kao sunce koje nam zrakama lagano grije duše i topi led grešnosti, milost se razlijeva i donosi utjehu, nadu, radost. Idemo u susret Božiću, čekamo novo vrijeme u kojem će se milosrđe i istina zagrliti.

Mnogi su zahvaljivali za pripadnost Zajednici Krvi Kristove prepoznajući upravo Božje milosrđe koje ih je dovelo u zajednicu i time zahvatilo i promijenilo njihove živote. Neka milosno vrijeme ovoga Božića pomogne svima nama koji smo okupljeni oko duhovnosti Krvi Kristove da budemo milosrdni, da nas naši bližnji prepoznaju po ljubavi, da se mijenjamo na bolje kako bi se po nama mijenjao svijet. Vrijeme u kojem živimo vapi za milosrđem!

Neka je blagoslovljena Krv Kristova  i neka se njenom snagom širi Božićna radost i milosrđe po cijelome svijetu.

Mirjana Požgaj
Zagreb, 14. 12. 2015.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE U SARAJEVU
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U ŽUPI SV. JOSIPA U SARAJEVU