KONCERT U CRKVI SV. ANE U BJELOVARU

2721

Po treći put, možemo reći već tradicionalno, prigodom blagdana sv. Cecilije, 22. studenoga 2015., u crkvi svete Ane u Bjelovaru održan je koncert zborova župe sv. Ane uz gostovanje Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara.

Svojom prisutnošću koncert su uveličali vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, gradonačelnik grada Bjelovara Antun Korušec sa svojom zamjenicom Jasnom Višnjević, ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog prof. Sonja Štefanac, sestre i braća nekadašnjeg župnika, blagopokojnog mons. Vinka Gregura iz Koprivnice, gosti iz Zagreba kao i župljani drugih bjelovarskih župa.

Prvi je nastupio dječji zbor sa skladbama Pustite dječicu k meni, Zagrljaj svijeta, Ovim svijetom, Čuj, Isus te zove, Dolazimo ti Gospodine, Tu  smo Kriste i O Marijo, slavna djevo. Razdragana dječja grla sve su razgalila svojom iskrenom i neiskvarenom pjesmom noseći Isusovu poruku „Pustite malene k meni. Njihovo je kraljevstvo nebesko.“

Nakon veselog dječjeg zbora nastupio je duo violina sa skladbama Andante i Allegretto J. F. Mazasa.

Zbor mladih tamu je osvijetlio svjetiljkama koje su nosili pjevajući Obasjaj nas Gospodine i puneći prepunu crkvu nadom u svijet mladih koji svjetlo nose prije svega u svojim srcima i njime obasjavaju tminu ovoga svijeta.

Dvije su sestre tada zapjevale Što da uzvratim Gospodinu. Harmonija stiha, skladbe i zahvalnosti. Gospodin u nebu, Djela Gospodnjih sjeti se u solo izvedbama uz pratnju zbora i završno Daruj nam milost svoju i Imenu Isusovu. Ovaj veličanstveni nastup bio je spoj mladosti, nade, ljepote i prije svega vrhunske izvedbe.

Trio klarineta Glazbene škole izveo je Menuett i Rondo W. A. Mozarta.

Na kraju koncerta, mješoviti zbor u kojem su se stopili zbor odraslih i zbor mladih, očevi, majke i djeca s izvedbama Na Isusov spomen sam, Tollite Hostias, Jubilate Deo, Velik je Gospodin i na kraju O Bože veliki, udahnuli su ovom koncertu duh zajedništva i mudrosti koje u sebi nosi ljubav i požrtvovnost roditelja kao i snagu koju donosi iskustvo života i životnih križeva.

Cijeli koncert na orguljama su pratili prof. Božica Palfi, kao jedna od prvih orguljašica u župi svete Ane, te prof. Saša Kiralj pod budnim okom sestre Virginije Kolić, dirigentice i voditeljice župnih zborova, koja je svojom upornošću i požrtvovnim radom pripremila ovaj blagdan pjesme naglasivši sve bogatstvo i duhovnost hrvatske sakralne glazbe.

Brojni izvođači nagrađeni su burnim i iskrenim pljeskom, a na kraju su podijeljene zahvalnice svima koji su doprinijeli da ovaj koncert prerasta u jedan od prepoznatljivih društvenih događaja u gradu Bjelovaru.

Sanja Radoš
Bjelovar, 24. 11. 2015.

Prethodni članakVJEČNO SE RADUJ U KRALJEVSTVU SVOGA ZARUČNIKA
Sljedeći članakSUSRET MLADIH REDOVNIKA I REDOVNICA, REDOVNIČKIH KANDIDATA I KANDIDATICA U GODINI POSVEĆENOG ŽIVOTA