RADOST ZBOG REĐENJA NOVOG SVEĆENIKA U DRUŽBI MISIONARA KRVI KRISTOVE U HRVATSKOJ

2454

„Velika mi djela učini Svesilni,
sveto je ime njegovo!
Od koljena do koljena dobrota je njegova
nad onima što se njega boje.” (Lk 1, 49-50)

Družba Misionara Krvi Kristove radosna je što je, dana 26. rujna 2015. godine, dobila još jednog novog svećenika u Hrvatskoj delegaturi: patra Stjepana Ivana Horvata! U njegovoj se rodnoj Župi sv. Euzebije i Polion u Vinkovcima, za svećeničko ređenje i Mladu Misu pripremalo trodnevnicom. Propovijedali su vlč. Ivan Begović, ovogodišnji mladomisnik iz iste župe te p. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske delegature Družbe Misionara Krvi Kristove. Sveti red u stupnju prezbiterata Stjepanu Ivanu podijelio je mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki.

Pater Stjepan slavio je Mladu Misu odmah idući dan, 27. rujna, u župnoj crkvi u Vinkovcima. Propovijedao je p. Zbigniew Lesiczka, CPPS, zamjenik poglavara Poljske provincije.

Slavlju svećeničkog ređenja i Malde Mise nazočili su mnogi članovi obitelji, župljani i brojni prijatelji. I lijep broj svećenika, kako biskupijskih tako i prijatelja i subraće Misionara Krvi Kristove iz Poljske, svojom su nazočnošću uveličali ovo dvostruko slavlje i bili mu podrška u prvim trenutcima njegova svećeničkog hoda.

U ovom milosnom trenutku proslave 200. obljetnice osnutka naše Družbe, na osobit smo način zahvalni Bogu za ovaj veliki dar svećeništva našoj Hrvatskoj delegaturi te zajedno s Blaženom Djevicom Marijom radosnoga srca dajemo Bogu slavu i hvalu i molimo sve potrebne milosti za našeg novog svećenika i njegovu novu službu!

Neka je navijeke blagoslovljena Krv Isusa Krista!

Izvor: www.cpps.hr

Prethodni članakPROBUDITE SVIJET – SUSRET MLADIH BOGU POSVEĆENIH OSOBA
Sljedeći članakKARDINAL PULJIĆ BLAGOSLOVIO OBNOVLJENU KUĆU SESTARA KLANJATELJICA U SARAJEVU