Kristova nas Krv čisti da služimo živome Bogu

888

Ova antifona iz II. Večernje Cvjetnice omogućuje nam razmatranje snage Krvi Kristove, koja čisti i omogućuje služiti Bogu živome, o čemu govori poslanica Hebrejima (9, 13-14): “Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu!”

Sveta Marija De Mattias u pismu don Giovanniju Merliniju (pismo 544) kaže da služenje Bogu živomu također uključuje raspoloživost i umrijeti za Gospodina: gdje, kada i kako On želi.

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Prečasni oče!

Iznenada mi je stigla kočija za Palombaru, a da nije došla morala bih platiti mjesta. Bilo bi mi drago da sam mogla doći Vašem očinstvu kako bih prije primila sveti blagoslov, ali nisam imala vremena. Molim Vas, blagoslovite me na svim putovanjima ovih mjeseci i molite Isusa za mene kako bi me prosvijetlio. Oče moj, put od Rima do Palombre dobro je prošao. Dobri Isus mi je uz bolove u tijelu, podario i bolove zuba. Danas sam s malo povišenom temperaturom ostala u krevetu. Ustala sam, ali se opet vraćam u krevet… U subotu, 10. nastavljam put u Arsoli s tri dobre novakinje. Dvije su dobro poučene i u građanskim pitanjima. Nadam se da su prikladne za vinograd Gospodnji.

Ne mogu nastaviti pisati… Muke su se povećale zbog straha… Uzdam se u Isusove rane. Spremna sam umrijeti za Krv Isusovu gdje hoće, kako hoće i kada hoće. Blagoslovite me i dopustite mi da Vam s poštovanjem poljubim posvećenu ruku, dok izjavljujem da sam Vašeg prečasnog očinstva

Palombara, 7. rujna 1853.

najponiznija kćerka u Isusu
Marija De Mattias

Kratka molitva:
Krvi Isusova, koja nas otkupljuješ i omogućuješ nam pripadati Bogu, spasi nas!

 

Prethodni članakOtkupio si nas Krvlju svojom za Boga, aleluja!
Sljedeći članakKrv Kristova – koji po Duhu Svetom samoga sebe besprijekorna prinese Bogu – očisti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu