U Krvi Kristovoj je naša sloboda

684

U Večernjoj blagdana Blažene Djevice Marije Žalosne molimo antifonu koja nas poziva na razumijevanje slobode koju dobivamo po Krvi Kristovoj i pjevanje himna zahvalnosti.

Sa svetom Marijom De Mattias, koja piše sestri Maddaleni Capone (pismo 530), često blagoslivljajmo Isusovu predragocjenu Krv.

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu!

Izvijesti me o svemu. Nadam se da stvari idu dobro uz pomoć blagoslovljenog Boga. Brzo ću se vratiti u Palombaru i nadam se da ću sve naći kako sam ostavila. Kažem Vama, Mariji Giuseppi i Floridi da srca napunite velikom ljubavlju prema dobrom raspetom Isusu i prema Djevici Žalosnoj. Budite radosne u savršenom miru.

Često blagoslivljajmo predragocjenu Isusovu Krv i njegovo ime, njegove napore, itd. itd.

Što radi mala Teresina?… recite Mariji Giuseppi neka je potakne da piše. Neka napiše pismo svojoj majci i svome ocu… Brinite se za tu djevojčicu, a i sama je moram pripremiti za potvrdu. Tako je rekla njezina majka, koja je prezadovoljna što je u našem Institutu.

Međusobno se odnosite s puno uljudnosti i dobrohotnosti. Podnosite sitne nedostatke i ne bojte se, jer i Bog podnosi našu bijedu.

O, Isuse, kako si ljubazan s onima koji se u tebe uzdaju!

Hrabro, dakle, moja draga kćeri. Ja vas nikad neću zaboraviti, posebice Vas. Pozdravite sve. Bog neka vas blagoslovi. U velikoj sam žurbi

Rim, 31. ožujka 1853.

najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias

Kratka molitva:
Krvi Kristova, izvore slobode, spasi nas!

 

Prethodni članakTvoja Krv, o Kriste, Jaganjče bez mane, cijena je naše slobode
Sljedeći članakIsuse Kriste, za nas žrtvovani, svojom si nas krvlju otkupio Bogu našemu