KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BIHAĆU

1128

Korizmena duhovna obnova za djecu i odrasle vjernike održana je u subotu, 6. travnja 2019., u župnoj dvorani i crkvi svetog Ante Padovanskog u Bihaću. Tema duhovne obnove bila je Vrati se k Ocu jer je on nježnost sama i milosrđe (usp. Jl 2, 12-13), a animirale su je s. Melita Petra Kraševac i s. Mara Matijević.

Djeca su tijekom prijepodneva imala priliku razmišljati o Božjoj milosrdnoj ljubavi i strpljivosti koju Bog ima za svakoga od nas. Kroz osobni i grupni rad pokušali su pronaći svoje vlastito mjesto u prispodobi o Milosrdnom Ocu (Lk 15, 11-32). S. Melita Petra Kraševac je djeci približila govor o Milosrdnom Ocu te su oni sami aktualizirali prispodobu kroz konkretne primjere. Vrhunac duhovne obnove za ovu malu, ali hrabru i odvažnu skupinu djece, bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio fra Bono Tomić, župnik u Bihaću.

Susret za odrasle vjernike je animirala s. Mara Matijević koja je sudionicima približila pravu sliku Boga ljubavi i milosrđa promatrajući detalje slike velikog slikara Rembrandta, Povratak razmetnog sina. S. Mara je pozvala sudionike da dobro promotre kakva je njihova osobna slika o Bogu te da promatraju izgubljenost obojice sinova, ali i vlastitu izgubljenost, njene uzroke i posljedice u svakodnevnom životu. Vrhunac duhovne obnove bio je susret s Gospodinom u Euharistiji.

Župnik je zahvalio sestrama što su bile spremne doći iz Zagreba te posvjedočiti Božju ljubav i ohrabriti sudionike ih za svaki novi korak, život i suživot u Bihaću gdje je značajna prisutnost i djelovanje sestara Klanjateljica Krvi Kristove već 125 godina.

s. Laura Cukar
7. 4. 2019.

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U BIHAĆU
Sljedeći članakIZJAVA REGIONALNOG UREDA VIVAT INTERNATIONAL O EKONOMSKIM, SOCIJALNIM I KULTURNIM PRAVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI