ODRŽANO PLENARNO ZASJEDANJE REGIONALNOG SABORA U ZAGREBU

1657

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb okupile su se 26. i 27. siječnja 2019. u Zagrebu na drugom zasjedanju 25. redovitog regionalnog sabora s temom „Putevima milosrđa“, na kojem su sudjelovali i vjernici laici, članovi zajednica Krvi Kristove.

Prvi dan plenarnog zasjedanja održan je 26. siječnja u franjevačkom samostanu Bezgrješnog začeća BDM u Dubravi. Pod predsjedanjem regionalne poglavarice sestre Ana Marije Antolović, 43 sestre i 40 laika iz svih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine, zajedno su promišljali o dijeljenju i življenju duhovnosti Krvi Kristove, vrednovali svoj dosadašnji zajednički hod, dijelili vizije i planirali korake za budućnost.

Nakon Euharistije koju je u crkvi Bezgrješnog začeća BDM predvodio p. Ilija Grgić, poglavar hrvatske delegature Misionara Krvi Kristove, nastavljen je rad u velikoj dvorani franjevačkog samostana.

Sudionicima se na početku prigodnim riječima obratila regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović i otvorila plenarno zasjedanje. Uz to je prenijela i poruku Vrhovne poglavarice iz Rima sestre Nadije Coppa koja je poželjela da u stavu razlučivanja i otvorenosti Duhu Svetomu zajedno otkrivamo načine kako promicati sve plodonosniju suradnju s mnogim laicima i pridruženim članovima koji s nama dijele duhovnost i poslanje.

Uslijedilo je predavanje o temi „Krv Kristova – izvor života i svetosti“ koje je izložila s. Danijela Anić. U poslijepodnevnom radu, četiri sestre Klanjateljice Krvi Kristove i vjernica laikinja,  obogatile su sudionike iznošenjem svojih iskustava o dugogodišnjem radu i suradnji te osnivanju i vodstvu zajednica Krvi Kristove. Nakon radionice pod nazivom Vrednovanje prijeđenog puta s pogledom u budućnost slijedili su izvještaji o radu u skupinama koje su animirale 4 sestre i 5 laikinja. U skupinama se u otvorenom razgovoru posebna pozornost posvetila otkrivanju vizije za budućnost zajedničkog hoda Klanjateljica Krvi Kristove (ASC) i članova zajednica Krvi Kristove (ZKK).

Nakon zaključne riječi regionalne poglavarice i vrednovanja radnog susreta, slijedio je završetak – zajednička molitva Večernje. Svaki sudionik je na odlasku dobio i simboličan dar: knjižicu „Ne prestajem se uzdati u Božje milosrđe“ (odlomci iz pisama svete Marije De Mattias) i krunicu Krvi Kristove.

Drugi dan plenarnog zasjedanja održan je 27. siječnja u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100. Trideset i četiri sestre, članice Sabora, razmotrile su rezultate rada prethodnog dana u radionici pod nazivom Usmjerenje za budućnost – poziv na preobrazbu. Plodovi osobnog i zajedničkog rada bit će utkani u proglas koji će usmjeravati na istom putu sestre Klanjateljice Krvi Kristove i vjernike laike, članove zajednica Krvi Kristove. Nakon informacija i vrednovanja plenarnog zasjedanja, regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović izrazila je  zahvalnost svim sestrama koje su na razne načine dale svoj doprinos u pripremu i tijek ovoga saborskog zasjedanja te proglasila zatvorenim 25. redoviti regionalni sabor. Susret je završio svečanim Euharistijskim slavljem koje je u samostanskoj kapelici predvodio don Anto Stojić (SDB).

s. Vesna Abramović
Zagreb, 28. 1. 2019.

Prethodni članakČESTIT BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA GODINA
Sljedeći članakODRŽANO PLENARNO ZASJEDANJE REGIONALNOG SABORA U ZAGREBU