DUHOVNA OBNOVA U KARMELU SVETOG ILIJE

1629

U Karmelu svetog Ilije u Buškom Blatu, sestre Klanjateljice Krvi Kristove organizirale su 22. rujna 2018. cjelodnevnu duhovnu obnovu za 80-tak članova zajednica Krvi Kristove i ASC pridruženih, koju su vodile s. Marija Pranjić i s. Augustina Barišić na temu „Samarijanka na zdencu“.

Nakon uvodnog pozdrava i predstavljanja programa rada, slijedilo je predavanje i rad u grupama. Tri svećenika su bila na raspolaganju za sakrament pomirenja. Nakon klanjanja pred Presvetim u samostanskoj crkvi, svetu misu je slavio karmelićanin o. Đani Kordić, a s. Branka Gabrić je uljepšala liturgiju pratnjom na orguljama.

Razišli smo se u kasnim satima nakon osobnih razgovora, pozdrava i oduševljenja, u nadi da će se i sljedeće godine održati sličan susret koji je sudionicima, kako kažu, ovo vrijeme bilo vrijeme milosti i izvor radosti.

I na kraju citiram riječi jedne sudionice: „Sestro, zahvalna sam Bogu i vašoj Zajednici zbog mogućnosti ovakvih susreta, kao i vama sestrama, koje ste nas kroz ovu duhovnu obnovu zajedno sa ženom Samarijankom vodile na zdenac k Isusu koji je trajni izvor iz kojega izvire Krv Kristova bez koje nema života“!

Bogu hvala koji nam daje vrijeme, snagu i ljubav za sve što činimo Njemu na slavu i za spas duša.

s. Augustina Barišić,
Zagreb, 24. 9. 2018.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA U KARMELU SVETOG ILIJE
Sljedeći članakTRIDESETA OBLJETNICA DJELOVANJA SESTARA U SUKOŠANU