XII. LJETNE RADIONICE U IVANEČKOM VRHOVCU

1005

Dvanaestu godinu za redom učenici osnovne škole imaju priliku provesti vikend u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu.

Završetak školske godine, 16. i 17. lipnja 2018., trideset i osam učenika nižih razreda osnovne škole obilježilo je duhovno–kreativnim radionicama u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu. dvadeset učenika viših razreda osnovne škole sudjelovalo je u dvodnevnoj obnovi i radionicama 19.i 20. lipnja 2018.

Bogatim programom prožetim igrom, u oblikovanju, mozgalicama, pjesmama, glumi i pantomimi sudionici su radosno hodili nasljedujući Isusa, otkrivajući Boga u Božjoj riječi i bližnjima. Stavljeni su pred izazov življenja učeništva dijeleći zajedničke obroke i slastice, odričući se vlastite volje u korist zajedništva, poučavajući, tješeći i praštajući.

Zajedno s vjeroučiteljicama, sestrom Ivanom Husnjak, sestrom Laurom Cukar i sestrom Melitom-Petrom Kraševac, obogaćivali su i euharistijska slavlja u samostanskoj kapeli. Zelenilo dvorišta, mir i miris procvalih lipa pružili su svima dodatnu radost u molitvi, pjesmi i igri na otvorenom.

s. Melita Petra Kraševac
Zagreb, 22. 6. 2018.

Prethodni članakOTVORENA HUMANITARNA PRODAJNA LIKOVNA IZLOŽBA
Sljedeći članakBDJENJE U SVETIŠTU PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE