KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ČLANOVA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U ZAGREBU

1477

U subotu, 17. ožujka 2018., u poslijepodnevnim satima, u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održana je korizmena duhovna obnova za članove zajednica Krvi Kristove, ASC pridružene te ostale vjernike iz Zagreba i obližnjih mjesta. Voditelj obnove bio je vlč. Borna Puškarić, glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije i pročelnik Tiskovnog ureda.

S. Augustina Barišić, predsjednica Povjerenstva za zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene, na početku je pozdravila predavača i 70-tak sudionika te predstavila program susreta.

Vlč. Borna je u svom predavanju okupljenima protumačio i približio poruku pape Franje za ovogodišnju korizmu. „Ovom porukom želim pomoći čitavoj Crkvi da doživi u radosti i istini ovo milosno vrijeme. Kao nadahnuće poslužile su mi riječi iz Matejeva Evanđelja: Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih (24,12). Što nam je činiti? Crkva, naša majka i učiteljica, zajedno s često gorkim lijekom istine nudi nam u ovom korizmenom vremenu slatki lijek molitve, milostinje i posta.“

Predavač je naglasio potrebu molitve, kako bi se naše srce moglo puniti ljubavlju Kristovom i tu ljubav nositi bližnjima. Govoreći o milostinji naglasak je stavio na suosjećanje ili milostivost, rekavši kako to osobu vodi ispred samog djela, do motiva darivanja, te da milostinja nije samo darivanje dobara ili novaca, nego i vremena, a bitni sadržaj milostinje jest milostivo i suosjećajno srce. Dakle, nesebično, a ne prisilno darivanje. Bog širi velikodušnost velikodušnih i nagrađuje naše srce radošću u služenja i zauzetosti za potrebne.

Nakon predavanja, klanjanje pred Presvetim u samostanskoj kapelici vodila je s. Augustina Barišić. Vlč. Borna i fra Nedjeljko Golubar, kapucin, bili su na raspolaganju za sakramenat pomirenja.

Potom je uslijedilo misno slavlje koje je predslavio vlč. Borna Puškarić, a s. Domagoja Ljubičić pratila na orguljama.

Nakon programa, pojedine osobe željele su osobno razgovarati sa sestrama, pa im je to omogućeno. Kroz razgovor su osobe odložile svoje terete preporučujući sebe i članove svojih obitelji u molitve.

Ova duhovna obnova bila je milosni izvor radosti svim sudionicima. Zahvalni su zbog mogućnosti ovakvih susreta zajedno sa sestrama. Bogu hvala što smijemo biti kanali kroz koji teče snaga Krvi Kristove!

s. Augustina Barišić
Zagreb, 20. 3. 2018.

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA OBITELJI U SARAJEVU
Sljedeći članakSRETAN I RADOSTAN USKRS