DUHOVNA OBNOVA ZA ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE

310

U nedjelju 7. svibnja 2023. u župi sv. Vida mučenika u Okučanima održana je duhovna obnova za Zajednice Krvi Kristove na temu Lice Milosrdnog Oca u mom životu i životu svete Marije De Mattias.

U duhovnoj obnovi sudjelovale su ZKK Okučani, Nova Gradiška, Staro Petrovo Selo, Kutina, Sirač i Daruvar, ukupno oko 120 članova Zajednicâ Krvi Kristove.

Susret je započeo pozdravom prisutnih i uvodnom pjesmom, a zatim su nas s. Ivana Milićević i gospođa Irena Plavšić povele kroz meditaciju temeljenu na psalmu 51. kroz koju smo si dublje posvijestili svoju malenost i grešnost, a naspram toga bezuvjetnu ljubav i blagost našeg milosrdnog Oca Nebeskoga. Nakon toga smo poslušali i svjedočanstvo gospođe Irene o iscjeljujućoj i oslobađajućoj snazi sakramenta pomirenja, odnosno snazi Kristove Krvi u njezinom životu. Zajedno smo, u istom duhu i zajedništvu, izmolili Krunicu Božjeg Milosrđa.

Nakon kratkog predaha uz kavu i čaj podijelili smo razne informacije iz Zajednica te razmijenili iskustva. Nastavili smo s klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom zahvaljujući Gospodinu, slaveći ga i hvaleći pjesmom za sve darove koje nam daje po svom velikom milosrđu. Moleći Posvetnu molitvu Krvi Kristovoj molili smo da i mi sami postanemo s Gospodinom „rijeka milosrđa“ koja tješi i jača, pomaže i ohrabruje, koja pokazuje put onima koji ga traže potičući ih na obraćenje.

Nakon toga smo nastavili sa svjedočenjima o snazi Krvi Kristove u našim životima i životima naših obitelji i zajednicâ. Imali smo i priliku za sakrament pomirenja za one kojima je bilo potrebno.

Po završetku duhovne obnove pozdravio nas je i uputio riječi zahvale i ohrabrenja naš okučanski župnik fra Ivo Brezović. Radujući se već sada sljedećem susretu, završili smo duhovnu obnovu uz malu okrjepu u kripti župne crkve.

Ksenija Bokulić
ZKK Okučani
Okučani, 9. svibnja 2023.

Prethodni članakPREMINULA S. VERONIKA RADOŠ
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE