DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE U KARLOVCU

465

Članovi Zajednice Krvi Kristove župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, a i ostali zainteresirani, sudjelovali su u subotu, 13.05.2023. godine, na duhovnoj obnovi koju su predvodile s. Ivana Milićević, predsjednica Povjerenstva za zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene i gđa Snježana Renić, članica tog Povjerenstva.

S. Ivana nam je kroz svoje razmatranje približila još jednu dimenziju Božanskog Milosrđa na primjeru Psalma 51, kao i na primjeru života i djelovanja sv. Marije De Mattias, koja je dijelila to Milosrđe u susretu s dragim bližnjim, postavljajući si pri tome pitanje ne samo tko je meni bližnji, nego i kome sam ja bližnji.

Nakon iznesenih svjedočanstava o djelovanju Božanskog Milosrđa u našim životima, poklonili smo se Presvetom, a klanjanje su predvodili župnik, preč. Dražen Karačić, s. Ivana i gđa Snježana. Za vrijeme klanjanja bila je prigoda za sakrament pomirenja.

Vrhunac obnove bilo je misno slavlje koje je predvodio mons. Ferdinand Vražić, a pjevanjem animirao župni zbor COR JESU pod vodstvo prof. Zvonke Čurjak. Misnim slavljem ujedno smo proslavili i blagdan Gospe fatimske, koja se na poseban način štuje u ovoj župi.

Ovom prigodom se posebno zahvaljujemo župniku, preč. Draženu Karačiću i mons. Ferdinandu Vražiću što uvijek spremno i zdušno podržavaju i pomažu u radu i djelovanju Zajednice Krvi Kristove u župi Presvetog Srca Isusova, s. Hermini Rotim na pomoći u organizaciji te s. Ivani i gđi Snježani na lijepo pripremljenoj i provedenoj duhovnoj obnovi.

Susret je završio druženjem u Pastoralnom centru župe.

Branka Bakić
ZKK Karlovac, Presveto Srce Isusovo
Karlovac, 17.05.2023.

Prethodni članakNA MIROGOJU SAHRANJENA POKOJNA S. VERONIKA (MARA) RADOŠ, KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE U KARLOVCU