ZAPOČEO IZBORNI REGIONALNI SABOR

1822

Euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga 1. svibnja 2015. započelo je 2. zasjedanje Izbornog regionalnog sabora. Trideset pet sestara članica Sabora bira novu regionalnu poglavaricu i savjetnice na mandat od 5 godina.

Današnji dan mudro je svojim predavanjima vodio fra Pero Vrebac, moderator u Saboru. Govoreći o ulozi poglavara u redovničkoj zajednici, naglasio je kako pred očima treba imati samo Boga i dobro Družbe te da odlika poglavara treba biti služenje i životno svjedočenje.

U drugom je predavanju govorio o važnosti općega dobra u procesu razlučivanja te izdvojio poštovanje kao osnovu za kvalitetan zajednički život. Pozvao je da se vratimo formaciji prema unutra, tj. da je od iznimne važnosti samopoznavanje.

Uoči izbora napomenuo je da je Sabor odgovoran trenutak pred Bogom, zajednicom i Crkvom. Dobro zajednice uvijek treba biti ispred osobnog dobra.

Popodnevni rad nastavljen je radom u skupinama. Iščitavajući prioritete u Regiji, tražene su kvalitete koje trebaju imati osobe za vodstvo u sljedećih 5 godina.

Dan je završen euharistijskim klanjanjem i sakramentom pomirenja.

Tomislava Ćavar
Zagreb, 1. 5. 2015.

Prethodni članakVELIKA POBOŽNOST SVETOM JOSIPU – “SVETI JOSIP JE PROPOVIJEDAO SVOJIM PRIMJEROM”
Sljedeći članakIZABRANA NOVA REGIONALNA POGLAVARICA I SAVJETNICE