U RAŽANCU PROSLAVLJENA SVETKOVINA SV. MARIJE DE MATTIAS

3447

Misnim slavljem u crkvi Gospe od Ružarija u Ražancu, sestre Klanjateljice Krvi Kristove, zajedno sa župljanima i hodočasnicima iz mnogih župa zadarske nadbiskupije, proslavile su svetkovinu svoje utemeljiteljice sv. Marije De Mattias.

„Danas u ovu crkvu donosimo zemaljske ostatke sv. Marije De Mattias. Oni će tu ostati trajno. Ali sveta Marija De Mattias stigla je u Ražanac davno, prije punih 75 godina, dolaskom sestara  Klanjateljica  Krvi Kristove u ovu župu. Također su izloženi, i trajno ostaju u crkvi Gospe od Ružarija zemaljski ostaci svetog Gašpara del Bufala, utemeljitelja Družbe Misionara Krvi Kristove, koja upravo slavi 200 godina svoga djelovanja. Susret Marije De Mattias s njim,  promijenio je njen život i potaknuo je da bude apostol poput njega. Molimo je da svojim moćnim zagovorom prati sve nas, ovdje nazočne sestre Klanjateljice Krvi Kristove, Katarinu, Renatu, Anu, Ljiljanu, i Matiju kao i sve ostale, kako bi poput nje bile sve zagledanije u Raspetoga, njihovog Zaručnika, i ispunjene apostolskim žarom, koji će ih poticati da sve žarče naviještaju radost otkupljenja.“

Riječi su to predvodnika misnog slavlja, patra Ilije Grgića, Misionara Krvi Kristove.

Slavlju je prethodila Trodnevnica pod geslom “Tvoje lice Gospodine ja tražim“, a predvodio ju je p. Ilija Grgić.

Riječi zahvale p. Grgiću, ostalim svećenicima, i svima nazočnima uputili su i župnik don Filip Kucelin i s. Ljiljana Marić. Uslijedilo je ugodno druženje u župskoj dvorani. A gdje su Ražančani, tu je i pjesma.

I uistinu, treba vjerovati  riječima  p. Ilije Grgića koje je više puta ponovio tijekom protekla 4 dana: “Od danas će se u Ražancu mnogo toga početi mijenjati“.

Elvis Jurjević & s. Ljiljana Marić
Ražanac, 5. 2. 2015.

Prethodni članakSREBRNI JUBILEJ – 8. veljače 2015.
Sljedeći članakSVETKOVINA SVETE MARIJE DE MATTIAS