PREDSTAVLJANJE ASC REDOVNIČKE ZAJEDNICE U MOSTARU

1447

Na poziv gvardijana franjevačkoga samostana dr. fra Ike Skoke, OFM, a u sklopu pobožnosti 13 utoraka na čast sv. Anti, zajednicu Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb predstavila je s. Jadranka Obućina, 2. lipnja 2015., u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

U tridesetminutnom izlaganju popraćenom slajdovima, govorila je o nastanku i društvenim okolnostima koje su pratile rast i djelovanje naše zajednice, liku Marije De Mattias, prvoj Klanjateljici u Bosni Hermini Gantert kao i drugim likovima, prilikama i neprilikama po kojima je Bog izgrađivao i izgrađuje našu povijest.

U predstavljanju je sudjelovala i članica Zajednice Krvi Kristove iz Širokog Brijega gđa Marijana Gagro, majka troje djece koja živi i radi u Mostaru.

U svom svjedočenju između ostalog je rekla: „S duhovnošću Krvi Kristove sam se susrela moleći molitvice iz male ali vrijedne knjižice “Krvi Kristova, spasi nas”. Moje svako jutro počinje krunicom Krvi Kristove i razmišljanjima o prolijevanju Kristove Krvi za otkupljenje i spasenje svakog čovjeka, bez iznimke. Krv Kristova koja se prolila prije 2000 godina, prolila se za sva vremena i za sve ljude, prolijeva se i danas i sada i svaki dan, i to je snaga kojom se dižem svaki put, kod svakog pada, jer svaki dan traži opredjeljenje. Od vjernika se traži uzeti križ svakidašnjice, što podrazumijeva i propuste, posrtanja, i slabosti, ali upravo snagom Kristove Krvi, ne vlastitom snagom, dižem se i nastavljam u nadi, jer znam da se svaki moj pad zrcali u prolivenim kapljicama Predragocijene Krvi.“

U ovoj prigodi sudionicima su predstavljeni i podijeljeni molitvenici, brošure i druga izdanja Izdavačkog centra Zajedništvo.

s. Jadranka Obućina
Sarajevo, 9. 6. 2015.

Prethodni članakKLANJATELJICE NA SUSRETU S PAPOM U SARAJEVU
Sljedeći članakSVETKOVINA PRESVETOG SRCA ISUSOVA U KARLOVCU