KLANJATELJICE NA NACIONALNOM SUSRETU REDOVNICA, REDOVNIKA I BOGU POSVEĆENIH LAIKA

2161

Brojne sestre Klanjateljice Krvi Kristove, zajedno s regionalnom poglavaricom Regije Zagreb, sestrom Ana Marijom Antolović, sudjelovale su u središnjoj proslavi Godine posvećenog života u zagrebačkoj katedrali i u Mariji Bistrici. U proslavi su im se pridružili i vjernici laici – članovi Zajednica Krvi Kristove i drugi suradnici.

Sestre iz zagrebačkih zajednica, ali i one koje su pristigle iz drugih mjesta, sudjelovale su 13. ožujka 2015. na bdijenju u zagrebačkoj katedrali.

Obraćajući se okupljenim redovnicama i redovnicima, predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jure Šarčević, rekao je: „Pozdravljam vas večeras u ovom posebnom slavlju molitve, pokorničke službe i zahvalne adoracije Gospodinu za brojne milosti koje nam nastavlja davati u ovoj Godini posvećenog života za koju želimo da uistinu bude godinom milosti Gospodnje za sve nas. Pozivam vas da upravo večeras obnovimo svoj osobni susret s Gospodinom našim Isusom Kristom; da obnovimo svoje predanje i posvećenje…“.

Među brojnim muškim i ženskim redovničkim zajednicama koje djeluju u Republici Hrvatskoj, našu redovničku zajednicu predstavile su s. Magdalena Šokić i s. Danijela Anić simbolom lančića koji nosimo kao znak pripadnosti Družbi, uz sljedeće riječi:

Karizma Klanjateljica Krvi Kristove jest trajno klanjanje i zahvaljivanje Bogu za dar otkupljenja i sudjelovanje u izgradnji Božjeg Kraljevstva na zemlji. Nadahnuće za svoj život crpimo iz posebnog čašćenja Krvi Kristove koja je najjači izraz Božje ljubavi i potvrda vrijednosti svakog života. Svoje poslanje sestre ostvaruju po različitim djelima ljubavi, naviještanju Radosne vijesti i promicanju dostojanstva ljudske osobe, posebno siromašnih te dijeljenjem duhovnosti Krvi Kristove s vjernicima laicima.

Pozdravljajući okupljene redovnice i redovnike, dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života mons. Mate Uzinić je rekao: Kažem vam hvala: hvala zbog toga što postojite, hvala zbog toga što ste se odazvali Gospodinovu pozivu, hvala zbog svega što činite, hvala što ste večeras sve vaše karizme, sva ona vaša nadahnuća u otvorenosti Duhu Svetome pridružili karizmi čovjeka po kojemu se zove ova katedrala, a ona se zove Stepinčeva katedrala, karizmi bl. Alojzija Stepinca koji nam je svima zajedno nadahnuće u ljubavi prema Bogu, prema Crkvi, osobito u vjernosti Petrovoj stolici…

Uslijedilo je pokorničko bogoslužje, a potom adoracija, sve do 23 sata.

Sutradan, 14. ožujka 2015., s mnoštvom okupljenih redovnika i redovnica te Bogu posvećenih laika i laika povezanih s redovničkim zajednicama, Klanjateljice su sudjelovale u euharistijskom slavlju koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Papa Franjo uputio je poseban blagoslov za ovo slavlje te poručio da od svega srca želi da to slavlje bude prilika za obnovu zanosa i ljubavi za Krista, kako bi sve Bogu posvećene osobe s nadahnućem Duha Svetoga mogle živjeti vlastitu karizmu na Božju slavu i dobro bližnjih.

U Redovničkom band aid-u koji je animirao pjevanje tijekom euharistijskog slavlja, zajednicu Klanjateljica predstavljale su s. Ljubica Radovac, s. Monika Kajić i s. Sunčica Kunić.

Pobožnošću Križnoga puta završio je ovaj nezaboravni susret proslave Godine posvećenog života u Mariji Bistrici.

s. Vesna Abramović
Zagreb, 15. 3. 2015.

Opširnije na mrežnim stranicama:

Prethodni članakKLANJATELJICE KRVI KRISTOVE U POSJETU ŽUPI NAVJEŠTENJA BDM U VELIKOJ GORICI
Sljedeći članakKRIŽNI PUT U LUDBREGU – 22. ožujka 2015.