IX. DUHOVNO–KREATIVNE RADIONICE U IVANEČKOM VRHOVCU

1581

BOG IZABIRE DIJETE ZA PROROKA

Završetak školske godine, točnije vikend od 19. do 21. lipnja 2015., učenici nižih razreda osnovne škole obilježili su duhovno–kreativnim radionicama u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu.

Raznovrsnim programom sudionici su radosno proučavali riječ Božju, napose proroka Danijela i Jonu. Nadahnjivali su se na hrabrosti mladića Danijela i njegovom svjedočenju vjere u pogibeljnim situacijama.

Zajedno s voditeljicom s. Melitom-Petrom Kraševac i suradnicama vjeroučiteljicom Jakovicom Velić i s. Laurom Cukar obogaćivali su i euharistijska slavlja u samostanskoj kapeli. Prostrano samostansko dvorište, obilje zelenila i ugodno vrijeme pružili su svima dodatnu radost u molitvi, pjesmi i igri na otvorenom.

Zahvaljujemo Gospodinu i svima koji su nam omogućili ovo druženje, napose sestrama Ivanečke zajednice koje su nam širom otvorile svoja vrata.

s. Melita-Petra Kraševac


SUSRET NA ZDENCU ŽIVOTA

Skupina srednjoškolaca svoju školsku i vjeronaučnu godinu odlučili su okruniti sudjelujući na duhovno–kreativnim radionicama od 22. do 24. lipnja 2015. u Samostanu Marije Suotkupiteljice u Ivanečkom Vrhovcu.

Kroz tri dana intenzivnog rada na sebi, sudionici su bili pozvani da uđu u svoju nutrinu i pokušaju upoznati svoje dubine sa svim svijetlim i tamnim stranama, te ih pokušaju integrirati i zavoljeti same sebe u potpunosti. Na tom putu upoznavanja družili su se sa likom Samarijanke (Iv 4, 4-42) i likom Petra koji je zatajio Isusa (Iv 18, 15-27). Lik Samarijanke je pozvao sudionike da se tijekom osobnog rada zagledaju u vlastiti zdenac i pogledaju u oči svojoj istini, a kroz susret s likom Petra koji je zatajio Isusa, mladi su bili potaknuti promišljati o vlastitim zatajenjima i prihvaćanju istih.

Susret je osmislila i vodila s. Laura Cukar uz suradnju s. Melite–Petre Kraševac i postulantice Kristine Vuković. S. Melita Petra je vodila početak susreta, upoznavanje, kroz circle metodu rada, a Kristina je svojom prisutnošću i svjedočanstvom vlastitog poziva mladima približila susret s Kristom koji i danas zove i potiče na odaziv.

Susret je okrunjen euharistijskim klanjanjem i slavljem sv. Mise koje je predslavio vlč. Petar Mlakar, župni vikar u Ivancu.

Zahvalni Gospodinu za sve milosti koje su primili i svima koji su omogućili ovaj susret, posebno sestrama Ivanečke zajednice koje su mlade rado primile, sudionici su hrabro krenuli u život s iščekivanjem sljedećeg susreta.

s. Laura Cukar


ZAHTJEV ZA PRIJATELJSTVOM

Dok mnogi osnovnoškolci provode ljetne praznike uz kompjuter  i igrice, neki od njih odlučili su na drugačiji način provesti barem dio svoga slobodnog vremena. Tako su se odazvali pozivu na sudjelovanje u duhovno kreativnim radionicama koje su se održavale 26.-28. lipnja 2015. u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, za učenike od  5. do 8. razreda.

Zajedno sa s. Marijom Bilanović, Vedranom Vuk i Petrom Biškup, vjeroučiteljicama, sudionici su razmišljali o kvalitetama pravoga prijateljstva te o mogućnosti prihvaćanja „novoga zahtjeva za prijateljstvo“. Izmjenjivali su svoja iskustva i mišljenja, analizirali vlastita prijateljstva, radili osobno i u skupinama te tako stvarali i odluku o mogućnosti „dodavanja“ Isusa kao prijatelja.

Osim toga, sudionici su imali priliku okušati se i u pripremanju obroka te glumi. Prijateljsko ozračje i opuštena atmosfera izazvala je u sudionicima nestrpljenje do ponovnog susreta!

s. Marija Bilanović

Prethodni članakNOĆNO BDIJENJE U SVETIŠTU PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakSRETNA SVETKOVINA PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE