VIDEO: DANI OTVORENIH VRATA U SAMOSTANU KLANJATELJICA

2191

 

Od 27. veljače do 1. ožujka 2015., Klanjateljice Krvi Kristove su u svom samostanu u Zagrebu, Vinobreška 16, održale susret za djevojke koje razmišljaju o duhovnom pozivu. Susret je vodila s. Danijela Anić, koja nam je uz otvorena vrata samostana otvorila i svoje veliko srce.a.

Uz najveću ljubaznost i otvorenost i smireno ozračje, ta tri dana protekla su prebrzo te svakoj od nas dala obilje svega. Svaki trenutak smo provele zajedno. Molile smo, kuhale, dijelile svoje životne priče i snove za budućnost, ali najviše od svega smo provele vrijeme u radosti. Ni jedna od nas nije znala što očekivati od tog vikenda, neke od nas su bile i prestrašene. Ali sve smo se oslobodile i mogu reći da smo se osjećale k’o kod kuće. Učile smo jedna od druge i otkrivale svoje različitosti, a ipak sve smo bile jednake. Svi naši strahovi pali su u zaborav, sva naša pitanja su odgovorena.

Mogu reći da smo mi kao i Petar zaključile: „Učitelju, dobro nam je ovdje biti.“

Jak dojam na nas ostavila su svjedočanstva s. Sunčice i s. Monike koje su jednostavno, bez puno filozofije i s neopisivom ljubavlju, pričale o Raspetome. Veliko hvala i drugim sestrama koje su s nama provele ove blagoslovljene dane, a posebno hvala s. Danijeli koja nam je, po riječima jedne djevojke, bila „duhovna majka“.

Barbara Kranjčec

Prethodni članakROĐENDAN DRUŽBE KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakTRIBINA “KNJIŽEVNO STVARALAŠTVO HRVATSKIH REDOVNICA I REDOVNIKA”