VIII. LJETNE DUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE U IVANCU

2116

U samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove kod Ivanca održane su 8. ljetne duhovno-kreativne radionice za djecu i mlade. U prvom terminu, 20.-22. lipnja 2014., namijenjenom djeci od 5. do 8. razreda sudjelovala su djeca iz Zagreba, Bedenice i Ivanca. Tema radionica bila je „I mi želimo biti Isusovi prijatelji“. Djeca su kroz razgovor, priče, molitvu, euharistiju, bibliodramu, razne rukotvorine, igre i drugo otkrivali svoj put nasljedovanja Isusa u prijateljevanju s Njim i međusobno. U trećem danu radionica, s. Tarzicija Medven svjedočila je djeci o svom iskustvu života s Isusom, svom pozivu i životu u Australiji.

Radionice za srednjoškolce započele su 26. i trajale do 29. lipnja 2014. U njima su najvećim dijelom sudjelovali mladi iz Ivanca, zatim iz Varaždina i Čurilovca. Radionice za srednjoškolce bile su po mnogo čemu drugačije od dosadašnjih. Prvoga dana mladi su imali prilike upoznati dr. Mirjanu Radan, teologinju i ginekologinju, koja je otvorena srca i s puno znanja prenijela svoja profesionalna i duhovna iskustva pretočena u temu „Lijepo je biti žena, muškarac“. Drugi je dan radionice animirala s. Laura Cukar na temu „Otvoreno-zatvoreno srce“, dok je treći dan animirala s. Mirjana Juranović pomoću bibliodrame „Želiš li ozdraviti“. Posebno iskustvo za mlade u ovim radionicama bilo je sudjelovanje u euharistijskom slavlju i animiranje noćnog klanjanja u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Radionice su završile vrednovanjem i otkrivanjem blaga s kojim odlazimo u svoj svakodnevni život.

Većina djece i mladih koja su sudjelovala u 8. duhovno-kreativnim radionicama nastavit će svoje druženje u 6. ljetnom kampu na otoku Olibu.

Radionice za djecu 1.-4. razreda su 4.-6. srpnja 2014.

Animatorice 8. ljetnih radionica bile su: s. Matija Pavić, s. Melita Petra Kraševac, s. Viktoria Košak, s. Laura Cukar, Jakovica Velić, vjeroučiteljica, te s. Mirjana Juranović.

s. Mirjana Juranović
3. srpnja 2014.

Prethodni članakNOĆ KLANJANJA I MOLITVE
Sljedeći članakSVEČANA PROMOCIJA S. VIKTORIE KOŠAK – 6. srpnja 2014.