SUSRET S PREDSJEDNIKOM REPUBLIKE HRVATSKE

2622

U subotu, 10. svibnja 2014., sestra Sunčica Kunić, učiteljica četvrtog razreda Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, zajedno sa svojim učenicima i učiteljicom Mirelom Škunca, doživjela je dojmljiv susret s Predsjednikom Republike Hrvatske gospodinom Ivom Josipovićem u Zagrebu.

Učenici su prigodom ovog susreta s Predsjednikom na Pantovčaku imali čast predstaviti svoju školu, način rada i ciljeve, a jednako tako i darove kojima ih je Gospodin obdario. Nakon predstavljanja, uz pratnju gitare, violine, klarineta, oboe i flaute pjevali su, uz ples, skladbu „Mi želimo uzdić’ Isusa“, a nakon toga u a capella izvedbi„Ferandine moj“. Učenica Kaya Mary McConnell obradovala je sve svojom izvedbom skladbe Johanna Sebastiana Bacha „Ave Maria“. Predsjedniku  su  darovali slikovnicu „Da sam ja predsjednik…“ koju su izradili za tu prigodu.

Učenici su zatim Predsjedniku postavljali razna pitanja na koja je on strpljivo odgovarao. Tako su saznali kako je postao predsjednik i je li teško izvršavati tu odgovornu službu, kako izgleda jedan njegov radni dan, ima li kućne ljubimce, koje mu je omiljeno jelo…

Izrazivši radost zbog susreta i djelovanja naše škole, Predsjednik RH gospodin Ivo Josipović pozvao je učiteljice i učenike na zajedničko fotografiranje, a oni su njega pozvali da ih posjeti.

Na kraju su iskoristili mogućnost razgledavanja parka koji okružuje Predsjednikove dvore, a koji im se osobito svidio.

Evo i nekoliko dojmova učenika:

Predsjednik se sa svima rukovao, meni je to bilo jako lijepo! (Veronika Matošević)

Svidjelo mi se kako Predsjednik plješće našim pjesmama i recitacijama! (Domagoj Šola)

Najviše mi se svidjelo kad smo Predsjedniku pjevali pjesmu „Mi želimo uzdić’ Isusa“. (Katarina Tokić)

Najviše mi se svidjelo kad smo Predsjednika pitali pitanja. Pitali smo ga voli li i on variva kao i mi. (smijeh). (Marija Vidović)

Predsjednik je bio ljubazan i dobro raspoložen! Bilo je super! (Manuela Novak)

Najljepše je bilo kad smo svirali, a na kraju smo otišli vidjeti i hraniti konje i magarce! (Klara Beck)

Zagreb, 15. svibnja 2014. 

O ovoj temi  također možete čitati na:
http://www.katolickaskola.com/novosti.html
http://predsjednik.hr/blog/2014/05/10/predsjednik-josipovic-primio-gradane-na-kavu-10/