SUSRET ASC REGIONALNIH UPRAVA IZ EUROPE

1586

U četvrtak, 15. svibnja 2014., Klanjateljice Kontinentalnog područja Europa, nastavile su u Acutu svoj rad vođene temom ASC Družba danas. Sudionice su u svom radu posebnu pozornost posvetile Odredbama Vrhovnog sabora 2011., raspravljajući i dijeleći razmišljanja o izazovima, ohrabrenjima i pitanjima koja one izazivaju te o planovima i načinima njihove provedbe u regijama.   Razgovaralo se i o procesu reorganizacije Družbe započetom na Vrhovnom saboru 2005. i nastavljenom 2011. godine, kao i o viziji suradnje među regijama.

Poslijepodne su se članice regionalnih uprava Kontinentalnog područja Europa susrele s vrhovnom poglavaricom sestrom Mariammom Kunnackal i ostalim članicama Vrhovne uprave ASC Družbe. Podijelile su razmišljanja vezana uz važna pitanja, radosti i poteškoće života i djelovanja Klanjateljica u regijama Italija, Zagreb, Wroclaw i Schaan, koje je Vrhovna uprava u protekloj godini dana posjetila prigodom kanonske vizitacije.

Posljednji dan susreta, 16. svibnja, odvijao se pod temom Pogled u budućnost. U dopodnevnom radu podijeljena su iskustva iz četiriju regija obzirom na Viziju ASC učeništva, o konkretnim putovima ostvarenja vizije te o pripremama izvješća o prijeđenom putu za sljedeći Međusaborski kongres koji će se održati u srpnju o. g. u Rumi (Illinois), SAD.

Poslijepodnevni rad, usmjeren završetku susreta i zaključcima, sadržavao je razgovor o konkretnim koracima buduće suradnje unutar Kontinentalnog područja. Susret je završio vrednovanjem i zajedničkom molitvom, a u večernjim satima sudionice su se uputile u Rim. Regionalna poglavarica s. Silvana Crolla i ostale članice regionalne uprave Regije Rim bile su domaćini sljedećih nekoliko dana članicama regionalnih uprava iz Zagreba, Schaana i Wroclawa.

s. Vesna Abramović
Rim, 18. svibnja 2014.

Prethodni članakBIBLIODRAMA IZ PERSPEKTIVE STUDENTA
Sljedeći članakSUSRET ASC REGIONALNIH UPRAVA IZ EUROPE