MLADI IZ VIRJA S KLANJATELJICAMA

2417

Zajednica mladih „Martinci“ iz Virja, sa svojim župnikom vlč. Ivicom Bačanijem, posjetila je Centar ASC duhovnosti u Podsusedu, u kojem je 6. prosinca 2014. imala duhovnu obnovu na temu: Snaga i moć Imena koje čisti i oslobađa. Duhovnu obnovu su organizirale i vodile s. Danijela Anić i s. Sunčica Kunić uz sudjelovanje pripravnica Marijane i Dajane Kovačević te Kristine Vuković.

Mladi su, potaknuti različitom dinamikom rada, pokazali svoju želju za rastom i obnovom u kršćanskom pozivu i poslanju. Izrazili su želju odvažno slijediti Onoga koji ih je pozvao po imenu, Onoga na čije Ime će se prignuti svako koljeno (usp. Fil 2,10), onoga koji ih je svojom krvlju otkupio. Tu istu želju i odluku potvrdili su klanjajući se Isusu prisutnom u Presvetom oltarskom sakramentu te euharistijskom slavlju. Tijekom duhovne obnove sestre su podsjetile i na otvorenje Godine posvećenog života, a vlč. Ivica Bačani je tijekom propovijedi potaknuo mlade na molitvu za Bogu posvećene osobe i zahvalio sestrama za otvorenost, jednostavnost i toplinu kojom su ih primili.

Istaknuo je i važnost međusobne suradnje u pastoralu, osobito snagu duhovnoga vodstva i pripreme za istinsko življenje sakramentalnoga života, u kojemu sestre imaju važnu ulogu, jer su od velike pomoći svećenicima pogotovo kada pomažu u pripravi duša za istinsko pomirenje s Bogom. U srcima mladih ljudi odzvanjala je želja da ovakvih susreta bude više i da traju duže.

Iz Centra ASC duhovnosti
Zagreb, 10. 12. 2014.