„IDITE, PRINESITE ŽRTVU!“ – DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE

1998

U subotu, 8. studenoga 2014., u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Podsusedu okupilo se 30-tak mladih na duhovnu obnovu s temom „Idite, prinesite žrtvu!“.

Ova duhovna obnova, po riječima mladih posebna i neuobičajena, bila je sva protkana duhovnošću Krvi Kristove. Započela je životohodom – neobičnim načinom upoznavanja sudionika, a nastavila se razmišljanjem o pojmu žrtve koju su sudionici na kreativne načine prezentirali jedni drugima.

Središnji tekst prijepodnevnog dijela rada bio je iz Knjige Izlaska (Izl 12, 21-28), a prethodio je novozavjetnom tekstu Iv 3, 16 koji kaže: Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Kroz kratki film koji je približio temu žrtvovanja vlastitog i jedinog Sina za spas mnogih, mladi su, osobno i u grupama, otkrivali dubinu i snagu euharistije u svom životu. Sve ovo dovelo ih je do sakramenta pomirenja, euharistijskog klanjanja i euharistije kao vrhunca duhovne obnove.

U ovoj duhovnoj obnovi uvelike nas je obogatilo sudjelovanje dvojice Misionara Krvi Kristove, br. Marijana i br. Davora. Susret su animirale i organizirale s. Laura Cukar, s. Melita Petra Kraševac i s. Mirjana Juranović. Glazbenu animaciju preuzeli su bogoslov Davor i Kristijano Roginek.

U suradnji s Misionarima održat će se sljedeći susret, duhovne vježbe za mlade, u ožujku 2015. u Ivancu.

Mirjana Juranović
10.11.2014.

Prethodni članakNA SVETOST POZVANI
Sljedeći članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE