DUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE U NOVOJ TOPOLI

1543

U samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Novoj Topoli, BiH, održane su od 9. do 12. siječnja 2014. kreativno-duhovne radionice za djecu od 1. do 9. razreda osnovne škole.

Radionice su svakoga dana započinjale sve ranije jer su djeca dolazila sa željom da što dulje budu zajedno. Tema prvoga dana bila je „Put u Betlehem“, drugoga dana „Na putu s kraljevima“, a trećega dana „Ti si jedinstven“. Sadržaji radionica bili su raznoliki: od molitve i elemenata bibliodrame, preko zanimljivih filmova, prezentacija i rukotvorina do neizostavne igre. Petnaestero je djece svakoga dana otkrivalo i naučilo nešto novo što će ponijeti u život.

Sestre zajednice u Novoj Topoli svakog su dana s velikom ljubavlju i brižnošću pripremile ručak i bdjele da nam ne bi što nedostajalo. Osjećali smo se svi dobrodošlima. Na kraju su djeca izrazila želju da se ovi susrete nastave i da budu što češće pa smo obećale uskoro opet doći.

Završetak je okrunjen euharistijskim slavljem u nedjelju, 12. siječnja. Djecu su za ove radionice animirale sestre i župnik, a radionice su vodile Srebrenka Mareković i s. Mirjana Juranović iz Zagreba.

Prethodni članakDRUŽENJE NA DRUGAČIJI NAČIN
Sljedeći članakČESTITKA ZA SVETKOVINU SV. MARIJE DE MATTIAS