DJEČJI ZBOR IZ KONGORE NA ZLATNOJ HARFI U MOSTARU

2650

U Mostaru je 30. travnja 2014., u crkvi sv. Petra i Pavla, održana Jubilarna 30. Zlatna harfa, susret dječjih crkvenih zborova iz Hercegovine. Geslo susreta je bilo “Moliti s Marijom”. Prva Zlatna harfa održana je 1. srpnja 1984. na Kočerinu, u crkvi sv. Petra i Pavla, a na njoj su sudjelovala 4 dječja zbora. Već sljedeće godine, 1985., Zlatna harfa se proširila i na područja izvan Hercegovine.

Ove godine sudjelovalo je 13 zborova: iz Kočerina, Širokog Brijega, Čitluka, Posušja, Međugorja, Humca, Tomislavgrada, Ljubuškog, Vitine, Rakitna, Posuškog Graca, Kongore i Mostara.

Susret je započeo sv. Misom koju je predvodio fra Mićo Pinjuh, pokretač Zlatne harfe. Na susretu je po drugi put sudjelovao i župni dječji zbor župe Srca Isusova iz Kongore pod ravnanjem s. Branke Gabrić.

Zbor je nastupio s pjesmom “Dušo Kristova” i pjesmom “Marijo, tebe molimo” za koju je tekst napisala s. Tomislava Ćavar, a glazbu mo. Miroslav Martinjak. Na kraju izvedbi svaki zbor je dobio prigodno priznanje za sudjelovanje budući da ovaj susret nije imao natjecateljski karakter.

Za ovu Jubilarnu Zlatnu harfu tiskana je i prigodna brošura u kojoj je ukratko opisana povijest Zlatne harfe i predstavljeni zborovi koji su ove godine na njoj sudjelovali.

Po završetku susreta, radosni, raspjevani i zahvalni Bogu uz molitvu s Marijom, članovi dječjeg zbora iz Kongore krenuli su kući u nadi ponovnog susreta na Zlatnoj harfi.

 

Prethodni članakGOZBA LJUBAVI U BREZOVICI, 10. svibnja 2014.
Sljedeći članakPRAVI L(N)IK ASC REGIJE ZAGREB