ZLATNA HARFA U MOSTARU

1841

U franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, 1. svibnja 2013., održan je 30. susret župnih dječjih zborova – Zlatna harfa – iz Hercegovine iz župa koje vode franjevci. Geslo susreta bilo je „Prosvijetli moju vjeru“, a sudjelovalo je preko 900 djece iz 15 zborova. Sudjelovali su zborovi iz Posušja, Rakitnog, Posuškog Graca, Tomislavgrada, Stipanića, Kongore, Humca, Čitluka, Ljubuškog, Širokog Brijega, Mostara, Međugorja, Kočerina, Vitine i Kruševa. Organizatorica susreta bila je s. Slavica Kožul.

Susret je započeo sv. misom u 12 sati koju je predslavio fra Željko Barbarić, župni vikar iz Tomislavgrada u koncelebraciji s 5 svećenika. Na početku misnog slavlja nazočne je pozdravio župnik fra Stipe Marković. Nakon sv. mise uslijedio je kratki odmor i tjelesna okrjepa, a potom je započeo nastup zborova redoslijedom kako su izvučeni iz košarice.

Po prvi put na Zlatnoj harfi sudjelovao je i naš župni dječji zbor „Srca Isusova“ iz Kongore pod ravnanjem s. Branke Gabrić. Zbor je nastupio dvanaesti s pjesmom „ISUSE, MI SMO TVOJI“ koju su izvukli iz košarice i izbornom pjesmom „VJERUJEM TEBI, STVORITELJU“ za koju je tekst napisao don Ante Mateljan, a uglazbio don Šime Marović. Koreografiju za pripjev pjesme složila je s. Branka Gabrić.

Kako ovaj susret nije imao natjecateljski karakter nisu birani pobjednici već je svaki od zborova dobio prigodne plakete.

Po završetku susreta radosni, raspjevani i zahvalni Bogu za VJERU koja nas vodi kroz život i jedno novo, dragocjeno iskustvo krenuli smo kući u nadi da je ovo naše sudjelovanje tek prvo u nizu budućih nastupa na Zlatnoj harfi.

Prethodni članakZLATNA HARFA U MOSTARU
Sljedeći članakNAJAVA: Duhovna obnova za mlade