ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE IZ ZADRA U LUDBREGU

1369

U nedjelju, 1. rujna 2013., župljani i članovi molitvenih zajednica Krvi Kristove Belafuža – Zadar i Poličnik, animiranjem sestara Klanjateljica Krvi Kristove, hodočastili su u svetište posvećeno Predragocjenoj Krvi Isusovoj u Ludbregu. Tom prigodom proslavljen je veliki jubilej 500 godina od Bule pape Leona X. kojom je odobrio štovanje relikvije Predragocjene Krvi Kristove i obdario ludbrešku crkvu oprostima koji se mogu primiti kod velikih slavlja u čast Predragocjene Krvi pod određenim uvjetima.

Nadbiskup Nikola Eterović, generalni tajnik biskupske sinode u Rimu, predvodio je središnje euharistijsko slavlje podsjećajući na događaj čuda te ističući u homiliji govor o bogoljublju, čovjekoljublju i domoljublju kao temeljnim odrednicama vjere.

Uz animiranje s. Rozarije Ćurić svojom nazočnošću prisutne je obogatio i prof. dr.sc. Pavo Živković, voditelj katedre za hrvatsku i svjetsku srednjovjekovnu povijest Sveučilišta u Zadru nastojeći ocrtati povijesne prilike u vrijeme događaja Ludbreškog čuda. U vremenu renesanse i humanizma, kada čovjek biva stavljen u središte zbivanja te kada se sve više udaljuje od Boga, Bog je na vidljiv i konkretan način omogućio prisutnost živoga Krista pod prilikama kruha i vina.

U poslijepodnevnim satima nakon euharistijskog klanjanja i križnog puta uslijedio je povratak.

Prethodni članakGODIŠNJI SUSRET POGLAVARICA ZAJEDNICA
Sljedeći članakSUDJELOVANJE KLANJATELJICA NA KONFERENCIJI FORUMA „ZaDobroBIT!“