SVETKOVINA MARIJE DE MATTIAS U KARLOVCU

1239

Za svetkovinu svete Marije De Mattias naša se zajednica pripremala devetnicom, a članovi Zajednice Krvi Kristove trodnevnicom.

U pripremi za svetkovinu nadahnjivali smo se Marijinom čežnjom i ljubavlju prema Bogu i bližnjemu, koje su izražene u njezinim pismima u kojima jasno progovara da u svome životu trebamo Boga stavljati na prvo mjesto, jer On ispunjava naše čežnje i potrebe za mirom, radošću, predanjem, služenjem i ljubavlju.

Molili smo Gospodina da i u našim srcima rasplamsa žar ljubavi i spremnost da ga nasljedujemo u životu ljubavi po velikodušnom darivanju do posljednje kapi krvi u svojoj svakidašnjici. A to možemo ako redovito dolazimo klanjati mu se u Presvetom oltarskom Sakramentu, ako pod njegovim križem stojimo otvorena srca i pogleda uprta u njegove rane iz kojih crpimo snagu.

Svečanosti euharistijskog slavlja, koje smo slavili s narodom, posebni slavljenički ton dali su zborovi župne zajednice. Euharistijsko slavlje predslavio je župni vikar, vlč. Damir Ivanek koji je u svojoj propovijedi istaknuo vrline i krjeposti Marije De Mattias kojima ona i danas svijetli i živi u svojim sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove.

Djevojčice i mladi u kratkom programu prenijeli su nam poruku svjedočanstava o svetom životu Marije De Mattias, a druženje smo nastavili u raspjevanom zajedništvu.

Prethodni članakSVETKOVINA MARIJE DE MATTIAS U VRSARU
Sljedeći članakKANONSKA VIZITACIJA U REGIJI ZAGREB